Printscreen
Printscreen

Korona ne deluje na Skakavce

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 16:54

Grashopers od nastavka šampionata istopio prednost Lozane sa 15 na pet bodova

Od nastavka prvenstva, prednost Lozane u odnosu na Grashopers spala je sa 15 na svega pet bodova, što je Skakavcima dalo nadu da mogu da se dokopaju direktne promocije u švajcarsku Super ligu. Pre izbijanja pandemije korona virusa niko ovakav scenario nije mogao ni da zamisli. Lozana je bila ubedljiva čitave sezone.

Međutim, nešto se u ekipi Plavo-belih desilo u međuvremenu i kola su naglo krenula nizbrdo. Na šest “postkoronarnih“ mečeva, Lozana je zabeležila samo jednu pobedu, tri remija i dva poraza. Primera radi, u 23 pre “raspuštanja“ izgubila je samo tri meča. Pritom, na tih šest mečeva, njena mreža tresla se 11 puta, što su gotovo dva primljena gola u proseku. Mnogo više u odnosu na 18 iz prethodne 23 utakmice, što nije ni pogodak u proseku.

Izabrane vesti

Stoga na današnjem meču sa Šafhauzenom (18.15), lider Čelindž lige ima imperativ pobede. Gost je pretposlednji, ali ne mora previše da brine za opstanak, jer i pored četiri vezana meča bez trijumfa ima zalihu od 12 bodova u odnosu na poslednjeplasirani Kjaso.

U međuvremenu, Grashopers je koristio gotovo svaki poklon ekipe kojoj čitave sezone gleda u leđa. Čak je četiri kola i sam tukao Lozanu. Najveće zasluge za preporod kluba iz Ciriha idu na račun Zoltana Kadara koji je 15. maja sa prešao pomoćnog na mesto glavnog trenera i od tada bio gotovo perfektan. Mađarski stručnjak na klupi je zamenio Gorana Đuričina, austrijanca koji je prethodno palicu preuzeo od Ulija Fortea, ali je u Cirihu potrajao samo dve utakmice. Da korona virusa, a sa njim i krize nije bilo, do smene verovatno ne bi došlo. Kadar je u pauzi imao dovoljno vremena da radi sa ekipom i usadi im svoje zamisli. Malo je reći da je uspeo. Rezultati sami govore – pet pobeda i remi. Povratak u elitu samo godinu dana posle ispadanja, bez ikakvi baraža, sada deluje kao realan domet, posebno jer Grashopers ponovo očekuje meč sa Lozanom.

Međutim, pre toga će mađarski stručnjak morati da položi još dva test, prvi u Vilu protiv istoimenog protivnika (20.30). Vil od nastavka šampionata beleži pristojne rezultate. Osvajač kupa Švajcarske osvojio je deset od maksimalnih 18 od restarta, ali i pored toga ne može gore, a ono što je najbitnije, ni dole. Iako je poražen samo jednom od restarta, Vil samo na jednoj utakmici nije primio gol u tom periodu, što će Skakavci svakako umeti da iskoriste. Ove sezone uspeo je u sva tri navrata kada su se dva tima sastajala i to uz gol razliku 8:1.

ŠVAJCARSKA 2 – 30. KOLO

Petak

18.15: (1,30) Lozana (5,30) Šafhauzen (8,00)

 18.15: (1,65) Vaduc (4,00) Lozana Ouši (4,50)

20.30: (4,60) Vil (3,60) Grashopers (1,70)

Subota

18.15: (4,60) Kjaso (3,60) Krijens (1,70)

20.30: (1,95) Arau (3,50) Vintertur (3,50)



tagovi

Švajcarska 2GrashopersLozana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara