Korona nije zaustavila rafal iz Zbrojovke

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 19:56

Peta uzastopna pobeda tima iz Brna

Napravio je trener Miloslav Mahalek opasnu mašineriju od Zbrojovke. Kao mitraljez reže njegov tim, rafalnom paljbom seče rivale koji mu se nađu na putu.

Ni korona nije zaustavila Zbrojovku. Tim iz Brna je danas gostovao Usti nad Labemu i tamo gde je stao u martu, nastavio je danas – pobedio je. Bilo je 2:1 za goste, kojima je ovo peti uzastopni trijumf u drugoj ligi Češke. Istaknuta je jasna kandidatura da se naredne godine nekada moćni klub iz Brna, ponos Čehoslovačke, ponovo, posle dve godine, nađe u eliti.

Izabrane vesti

Domaći Usti nad Labem nastavio je crnu seriju. Ovo mu je četvrta utakmica bez pobede, ali se i dalje drži u gornjem domu tabele. Sada posle ovog poraza, za plavo-bele ostaje teško dostižan san da se nađu makar u baražu za promociju u viši rang.

Blistao je danas na terenu Jakub Prištal. Vezista Brna bio je strelac i asistent za svoj tim. Prvi je došao posle strahovite greške štopera domaćih Pimpare, koji je vratio kratku loptu golmanu, u stvari idealno poslužio Prištala, koji takav dar nije odbio.

U drugom delu Prištal je preuzeo ulogu asistenta, lepo je centrirao pravo na glavu Hladiku, koji je sa peterca poslao loptu u mrežu. Usti nad Labem je uspeo da smanji na 2:1 u 63. minutu preko Matejke, ali na tome je ostalo. Svi ataci ka golu Zbrojovke su osujećeni, pa je gost odneo tri velika boda za Brno.

ČEŠKA 2 -18. KOLO

Ponedeljak

Dukla Prag – Visočina Jihlava 2:1 (1:1)

Utorak

Vitkovice – Žižkov 0:1 (0:0)

Varnsdorf – Hradec Kralove 1:2 (0:1)

Trinec – Hrudim 1:0 (1:0)

Sokolov – Višegrad 1:0 (1:0)

Pardubice – Prostejov 1:0 (1:0)

Lišen – Vlašim 0:2 (0:1)

Četvrtak

Usti nad Labem - Brno 1:2 (0:1)



tagovi

Zbrojevka BrnoČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara