U PROBLEMU: Nils Fredriksen, trener Brondbija (©AFP)
U PROBLEMU: Nils Fredriksen, trener Brondbija (©AFP)

Korona osakatila Brendbi pred put u Salcburg

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.08.21. | 12:24

Prvak Danske bez sedmorice fudbalera igra u Austriji prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona (utorak, 21.00)

Dugo je Red Bul Salcburg čekao na svoj prvi plasman u Ligu šampiona, uspela je i Crvena zvezda da ga eliminiše pre tri godine, a konačno ga je dočekao 2019. Od tada su Bikovi vezali dva učešća u grupnoj fazi, a u utorak od 21.00 časova imaju veliku priliku da naprave ogroman korak ka „het-triku“. U prvom meču plej-ofa dolazi im „osakaćeni“ tim Brendbija.

Šampion Danske je u ogromnim problemima, u Austriju je doputovao bez sedmorice fudbalera. Čak i da je kompletan, Salcburg bi bio veliki favorit. Ovako smo samo došli u situaciju da svi očekuju da Bikovi već večeras da završe posao i obezbede situaciju da rasterećeno idu u Kopenhagen.

Izabrane vesti

21.00: (1,17) Salcburg (7,50) Brondbi (16,0)

Brendbi je neposredno pred polazak na utakmicu saopštio da neće putovati ni Rezan Korlu. Ofanzivni vezista je bio pozitivan na virus korona na testiranju pred polazak, pa je prinuđen da se zatvori u karantin.

Pre njega su koronavirus dobili i Josip Radošević, Kristijan Kapis, Tobijas Berkejet, Matijas Greve, Sigurd Rosted i rezervni golman Tomas Mikelsen. Umesto njih, na spisak od 21 igrača koji su na raspolaganju treneru Nilsu Frederiksenu za ovaj meč uvršteni su i omladinci Jusef Saleh, Matijas Kvistagarden, Jagvin Sing Sidhu, Andreas Pint i Lukas Zigler.

S obzirom na to da je Frederiksen ostao maksimalno bez opcija za rotaciju, očekuje se da će da debituje 20-godišnji Šveđanin Rasmus Vikstrem. Ovaj mladi štoper je stigao u Kopenhagen iz Geteborga u letnjem prelaznom roku, baš kao i Kevin Čijembe, ali za razliku od nekadašnjeg defanzivca Lingbija, još nije dobio šansu da se pokaže.

Među igračima koji će igrati za Brendbi nalazi se i srpski napadač Andrija Pavlović. Nekadašnji centarfor Čukaričkog je nastupao na svih pet prvenstvenih mečeva danskog tima, poslednja tri kao starter, ali nije postigao nijedan pogodak.

Brendbi je generalno užasan, nije zabeležio još nijednu pobedu i osvojio je samo tri boda. Remizirao je sa Orhusom (1:1), Viborgom (1:1) i Vejleom (2:2), a zatim je poražen od Kopenhagena (4:2) i Nordsjelanda (1:0).

Boli što smo izgubili, ali zvuči malo prazno kada stojim pred kamerama petu uzastopnu utakmicu i ponavljam isto. U fudbalu, lopta se od stative odbija ili u gol ili izvan njega. Ljudi su govorili prošle sezone da smo osvojili više poena nego što smo zaslužili, a zasad ove sezone je suprotna priča“, kazao je Mikael Ure posle poraza od Nordsjelanda.

Brendbi nije igrao evropske utakmice, direktno se plasirao u plej-of, isto kao Salcburg. Bikovi su odigrali meč manje od Danaca u domaćem prvenstvu, ali su za razliku od njih, pobedili na sva četiri susreta. Redom: Šturm (3:1), Rid (7:1), Austriju (1:0) i Admiru (1:0). Iako podmlađen tim, zasad izgleda odlično.

Doduše, Evropa je pravi parametar. Neće se 19-godišnjem Karimu Adejemiju isto pogotci koje eventualno postigne večeras kao onih pet koje je dao ove sezone u austrijskoj Bundesligi. Ako talentovani Nemac i njegovi saigrači ne savladaju večeras Brondbi, biće pod velikim pritiskom u Kopenhagenu. Tek će se na ovim evropskim mečevima videti koliko je pametna bila odluka Salcburga da potpuno podmladi ekipu i ne angažuje neke iskusnije igrače da odmene koji su napustili klub, Patsona Daku, Enoka Mvepu, Andrea Ramalja, Cicana Stankovića...


tagovi

BrondbiRed Bul SalcburgLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara