Foto: Reuters
Foto: Reuters

Korona preselila Paulistu u Rio, Korintijans bez uzdanice Vitala na raspoloženi Mirasol

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 23:10

Obe ekipe sakupile po osam bodova u prva četiri kola

Peto kolo šampionata brazilske države Sao Paulo donosi duel dva lidera svojih grupa, ujedno neporaženih timova, odnosno ekipa koje su i prošle sezone uspele da uspešno završe grupnu i plasiraju se u nokaut fazu. Zna se ko je veće ime i favorit u okršaju Mirasola i Korintijansa ali su i u redovima vicešampiona Pauliste svesni da se protivnik neće predati bez borbe.

Razlika u fudbalskom renomeu meri se u svetlosnim godinama. Dovoljno je reći da je Mirasolu prošlogodišnje polufinale upravo sa Korintijansom najveći uspeh u istoriji kluba. Timao ju je osvajao čak 30 puta, a prošle godine ga je u pohodu na 31. trofej zaustavio Palmeiras u finalnom dvomeču.

Izabrane vesti

(1,27) Fortaleza (4,80) Santa Kruz (12,0)

Mirasol će teško imati bolju priliku da se osveti za prošlosezonsko ispadanje u predvorju finala i nanese Svemoćnima prvi poraz u međusobnim duelima u ovom veku. Sastajali su se u deset navrata od 2008. godine, a dometi žuto-zelenih svode se na četiri remija. Izuzetno povoljne okolnosti za domaćina predstavlja izostanak najboljeg igrača rivala Mateusa Vitala koji bi zbog intervencije na kolenu, odnosno artroskopije trebalo da odsustvuje oko šest nedelja. Koliko će faliti ekipi Vagnera Mansinija govori i podatak da je učestvovao u tri (dva gola i asistencija) od pet pogodaka svog tima u Paulisti.

Zbog posebnih kovid mera u Sao Paolu, duel će biti odigran na stadionu Raulino de Oliveira u Volta Redondi udaljenoj 320 kilometara od Mirasola. Reč je o južnom delu države Rio de Žaneiro. Korintijans jeste gost, ali ne može se reći da je Mirasol domaćin, tako da će na neutralnom terenu Timao tražiti četvrti vezani trijumf, odnosno osmu utakmicu bez poraza.

Korintijans želi da korak po korak napreduje ka prvom trofeju u 2021. godini i napravi ozbiljan zamajac za novu sezonu Brazileiraa koja startuje krajem maja. Dobro, možda ne da napadne titulu, ali za početak da se vrati u zonu Libertadoresa. U Paulisti mora da se stvori šablon dominacije nad slabijima, jer je sedmostruki šampion Brazila sijaset bodova ispustio upravo u mečevima u kojima je na papiru bio favorit.

BRAZIL, PAULISTA, 5. KOLO

01.00: Mirasol - Korintijans



tagovi

KorintijansMirasolPaulista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara