Foto: Reuters
Foto: Reuters

Korvino: Kritikovali su me zbog kupovine Vlahovića, ali sam znao da je to dobro ulaganje

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 12:04

Bivši funkcioner Viole prisetio se trensfera Srbina u Firencu

Pantaleo Korvino, nekadašnji sportski direktor Fjorentine, među stavkama koje će ponosno istaći u biografiji iz mandata u Violi bez dileme će na prvom mestu izdvojiti angažman Dušana Vlahovića. Tadašnji biser Partizana nalazio se na oku brojnih evropskih klubova, međutim iskusni sportski radnik reagovao je brže od konkurenata i doneo klubu iz Toskane igrača koji je samo tri i po godine kasnije prodat za oko 40 puta veću cifru od uložene.

Transfer koji je pomerio granice Viole bio je povod Korvinu da se priseti kako je došlo do angažmana Vlahovića.

Izabrane vesti

"Kritika u to vreme nije nedostajalo. Pričalo se kako smo platili preveliko obeštećenje za dečaka koji nije mogao odmah ni da se registruje. Takođe, angažman Vlahovića onemogućio je eventualni dolazak drugih igrača koji nisu iz država Evropske unije. Andrea Dela Vale mi je ipak verovao. Znao sam da ulažem dobro i da ne smem da odugovlačim, Dušan je bio na meti privlačnih klubova, sa mnogo većim mogućnostima", otkrio je Korvino.

Obeštećenje nešto manje od 2.000.000 evra brzo se ispostavilo kao najbolja investicija u istoriji ljubičastih.

"Bio sam u Beogradu zbog Milenkovića i to je bila prilika da se uverim u Vlahovićeve kvalitete. Osim osećaja za gol zapala mi je za oko i njegova spretnost, lakoća sa kojom je igrao, potom i ličnost, imao je izuzetan karakter za sedamnaestogodišnjaka. Želeli su ga Arsenal, Borusija Dortmund, Juventus i Atalanta, ali sam pozvao njegovu porodicu u Firencu i postigao dogovor. Njegova majka rekla je tada da su nam dali novog Batistutu, a odgovorio sam da nam je dovoljno i da je novi Luka Toni", rekao je Korvino


tagovi

Pantaleo KorvinoDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara