Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković (©Starstport)
Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković (©Starstport)

Kosanović: Ne znam jesu li večiti toliko dobri ili je konkurencija nikakva

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 08:56

Iskusni strateg ističe da Srbija jednostavno nema kvalitet za 20 klubova u Superligi

Svima je bilo jasno još i dok su čelnici Superlige raspravljali o proširenju lige zbog pandemije korona virusa. Međutim, zajednica klubova je izabrala da zaštiti sve. Osim srpskog fudbala. Pa tako Superliga Srbije ove sezoni broji 20 klubova, iako je svima jasno da nema kvalitet za tako nešto. O tome u intervjuu za Blic govori i iskusni Milorad Kosanović, iako je inicijalna zamisao bila da uporedi Crvenu zvezdu Dejana Stankovića sa onom koju je vodio Vladan Milojević.

Neuporedivo, smatra Kosanović, i zato što je Zvezda kao klub sada mnogo snažnija, ali i zbog kvaliteta Superlige.

Izabrane vesti

Zvezda je sada jača nego pre dve ili tri sezone. Ima dosta kvalitetnijih igrača, 20, možda i više... Stanković tako može da kombinuje, da bira, da odmara i čuva igrače za neki važniji meč. Ali moram da naglasim i da je Superliga sada slabija. Dosta klubova je zalutalo u elitu i pod hitno moramo da smanjimo broj timova. U nekim utakmicama mi je izgledalo kao da Crvena zvezda igra sa trećeligašem. Bilo je samo pitanje koliko će golova da im daju, tri ili sedam“, otvoreno će Kosanović za Blic.

(1,32) Bajern (5,60) Lacio (8,50)

I nije tu samo Zvezda u pitanju...

Ista je priča sa Partizanom, da se razumemo. Aleksandar Stanojević radi svoj posao, samo ne znam da li pobeđuje što je dobar ili što je konkurencija nikakva“, jasan je Kosanović.

Da se ipak vratimo na poređenje. Nisu isti trenuci i da nije bilo Milojevića ne bi svakako bilo ni ovako moćne Zvezde pod vođstvom Dejana Stankovića. Ali ako pitate Kosanovića...

Istina je da mi se ova Zvezda više sviđa. Jednostavno je tako. Deki ima svoj stil, igra ofanzivnije, dosta je golova i narod to voli. Mislim da je Stanković uspeo i da razigra više fudbalera. Njegova igra više odgovara Ivaniću, više Kataiju... Postavio je igru za one koji znaju da igraju fudbal... Ali da bi Zvezda bila još bolja, potrebna je ozbiljnija konkurencija“, smatra Kosanović.



tagovi

Milorad KosanovićDejan StankovićVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara