Miloš Kosanović proslavlja pogodak sa saigračima (Foto: Reuters)
Miloš Kosanović proslavlja pogodak sa saigračima (Foto: Reuters)

Kosanović posle gola u Mihinom stilu: Odrastao sam diveći mu se kao defanzivcu i izvođaču slobodnjaka

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 12:47

Iskusni srpski fudbaler se sa Al Džazirom bori za polufinale Svetskog klupskog prvenstva, a u prethodnoj rundi je bio jedan od strelaca u pobedi nad ekipom sa Tahitija

U toku je borba za svetski tron na klupskom nivou. Na programu su mečevi druge runde, a Al Ahli je već obezbedio plasman u polufinale pobedom nad meksičkim Monterejom (1:0). U drugom polufinalu protivnika čeka evropski šampion Čelsi, a dobiće ga posle okršaja Al Hilala i Al Džazire (17.30). Boje domaćina turnira i šampiona Ujedinjenih Arapskih Emirata brani i srpski internacionalac Miloš Kosanović, velika uzdanica tima iz Abu Dabija.

On je pred četvrtfinalni meč sa prvakom Azije govorio za sajt FIFA, a glavna tema bio je njegov pogodak u pobedi nad ekipom Pirae sa Tahitija, koju je Al Džazira ubedljivo savladala u minuloj rundi (4:1).

Izabrane vesti

Kosanović se u Emiratima dokazao kao vrstan izvođač slobodnih udaraca. Minule sezone ih je u šest navrata pretvarao u pogotke, a iz slobodnjaka je zatresao mrežu i na startu Svetskog klupskog prvenstva. Ne krije da mu je idol još jedan srpski defanzivac koji je tokom karijere bio poznat po razornoj levici iz prekida.

"Odrastao sam diveći se Siniši Mihajloviću, kao defanzivcu i izvođaču slobodnih udaraca. Imao je strašnu levicu, ali to mi nije bila jedina vrlina. Bio je pametan, nepredvidiv i to sam mnogo cenio. Bio je defanzivac, golgeter, lider i uzor mnogim mladim igračima u Srbiji, pa i meni", rekao je defanzivac Al Džazire.

Imao je Mihajlović očigledno veliki uticaj na njegovu karijeru, ali nikada nije prestao da se usavršava.

"Nema postoji tajna iza dobrog izvođenja slobodnih udaraca. To je stvar posvećenosti, vežbe, konstantnog učenja od najboljih. Uvek vežbam slobodnjake i pažljivo motrim kako ih izvode drugi igrači, jer talenat će nestati ako pomislite da ste najbolji i odlučite da prestanete sa vežbom i učenjem", dodao je Kosanović.

Al Džaziru i srpskog defanzivca danas čeka težak zadatak. Al Hilal je u dominantnom maniru osvojio azijsku Ligu šampiona i u svojim redovima ima igrače poput Mateusa Pereire i Odiona Igala. Bivši igrač Votforda i Mančester junajteda će upravo u drugoj rundi planetarne smotre za klubove upisati debi u dresu tima iz Rijada.

Očekuje se velika borba, domaćin se sigurno neće lako predati, a možda bi baš jedna Kosanovićeva majstorija mogla da ih pogura ka iznenadnom plasmanu u polufinale, gde protivnika čekaju londonski Plavci.

"Slobodnjaci su stvar balansa. Morate da šutnete loptu tako da preleti preko živog zida, ali da počne da pada na vreme. Morate da vežbate izvođenje iz različitih uglova, sa različite udaljenosti i morate biti nepredvidivi - da šutnete pored živog zida ili čak ispod njega. Morate da zadržite taj faktor iznenađenja i da naterate golmane i defanzivce da se uvek pitaju kako ćete izvesti prekid. Ponavljam, vežba i učenje su ključevi uspeha", zaključio je Miloš Kosanović.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO - DRUGA RUNDA (ABU DABI)

Subota

Al. Ahli Kairo - Monterej 1:0 (0:0)

/Hani 54/

Nedelja

17.30: (1,92) Al Hilal (3,50) Al Džazira (4,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Al HilalAl DžaziraMiloš KosanovićFIFA Klupsko svetsko prvenstvoujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara