Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Košmar je prošao! Posle povrede, porodične sramote, loših doktorskih saveta i paste u paradajz sosu – vraća se Pogba

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.10.22. | 09:37

Rafaela Pimenta otkriva kroz šta je sve prošao Francuz poslednjih meseci

Minimalac u gradskom derbiju zahvaljujući šestom ligaškom golu u sezoni Dušana Vlahovića, a sada još lepih vesti za Juventusove navijače. Pol Pogba, najzvučnije pojačanje ovog leta, uskoro će konačno moći da se vrati na teren, otkriva u intervjuu za Tutosport njegova menadžerka Rafaela Pimenta.

I ne samo to, ona tvrdi da je Francuz izuzetno motivisan da, kao što je radio u prvom mandatu u Torinu, opet preuzme dirigentsku palicu u Staroj dami.

Izabrane vesti

I kada je prvi put otišao gledao je svaku utakmicu Juventusa. Nikada nije lošu reč rekao za klub. Dobro, jeste dva puta. Jednom zbog hotela (ne sadašnjeg, no bivšeg) jer su mu kreveti bili kratki. Uvek mi je govorio: ’Vire mi stopala’. Druga stvar je bila pasta sa paradajz sosom: ’Rafaela, uvek jedemo pasu s paradajzom’. Odgovorila sam mu: ’Pa, u Italiji si! Šta bi ti, rižu i pasulj?’ Smejali smo se posle i šalili, ali ovog leta je bio kao opsednut. Nije mogao da dočeka da potpiše. Stalno me je pitao: ’Kada ću u Juve, kada ću u Juve?’ Kao lud. Nedelje su prolazile... I onda izađe i povredi se“, prisetila se Pimenta.

Reč je naravno o kolenu zbog kojeg Pogba nije upisao povratnički debi za Juventus. Problem koji je čini se mogao i ranije da bude rešen, ali je Pogba odbio da ide na operaciju i – pogrešio.

Juventus je bio u pravu što mu je dao slobodu da sam odluči, je njegovo koleno je u pitanju. Sad, niti je on doktor, niti sam ja. Čuli smo mišljenja mnogih specijalista, većina je preporučila operaciju, neki konzervativnu terapiju. Naravno, kada želiš da izbegneš operaciju selektivno biraš, slušaš one koji ti preporučuju konzervativnu terapiju. Pogba je probao i nije prošlo dobro. Ali on je samo hteo što pre na teren“.

A sada...

Srećom, sve je gotovo. Pogba će uskoro zaigrati za Juventus“.

Preživeo je poslednjih meseci mnogo toga. Ne samo povredu no i optužbe brata Matijasa da je unajmio vešticu da baca čini na Kilijana Mbapea?! Matijas je kasnije uhapšen zbog navodne ucene.

Košmar je prošao. Kad je Pogba konačno odlučio da potraži pomoć situacija se popravila, shvatio je da rešenje postoji i sada je sve u rukama advokata. Učinio je sve što je morao... Da, mogao je i ranije da mi kaže, ali razumem ga. Nije lako pričati o takvim stvarima, svako prvo pokuša da reši sam, jer te je sramota, plašiš se. Dešava se to mnogo češće no što možete da zamislite. Zbog toga smo sa Polom i razmišljali o tome da pokrenemo projekat koji bi čuvao mentalno zdravlje fudbalera, anonimno ih savetovao“.

Posle svega...

Entuzijazsta je. Polova nadljudska moć je ta što uspeva da prebrodi poteškoće s neverovatnom snagom i pozitivnim raspoloženjem. Bio je trenutak, pre nekoliko nedelja, kada mi rekao: ’Rafaela, dosta je. Ne želim više da mislim o tome, koncentrišem se na koleno i oporavak,jer želim što pre nazad na teren’. On je sposoban da isključi svet oko sebe i koncetriše se na jedan cilj“, završila je Pimenta.

Pa da vidimo...


tagovi

Pol PogbaRafaela Pimenta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara