Slavlje fudbalera Melgara (©AFP)
Slavlje fudbalera Melgara (©AFP)

Košmar u Porto Alegreu: Saseda sa hiljadu ruku odbranio tri penala i odveo Peruance u polufinale

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.08.22. | 02:50

Kopa Sudamerikana izgubila jednog od favorita za osvajanje trofeja

Košmar u Porto Alegreu pred očima punog stadiona - Internasional je uspeo da upropasti sve i ispadne u četvrtfinalu Kopa Sudamerikana od peruanskog Melgara iako je uoči dvomeča važio za velikog favorita. I ne samo to, brazilski sastav je bio viđen u krugu potencijalnih osvajača drugorangiranog takmičenja Južne Amerike.

Posle 180 minuta fudbala nije bilo golova i poslednji učesnik polufinala morao je da se traži posle boljeg izvođenja penala gde je senzacionalnu pobedu odneo peruanski Melgar! Najveće zasluge idu na račun golmana Karlosa Sasede koji večeras kao da je imao hiljadu ruku i upravo je on razlog zašto Internasional završava takmičenje već sada, dok Melgar ide na noge Independijenteu Del Valjeu.

Izabrane vesti

Saseda je imao blistavih 180 minuta u ovom dvomeču i dobio je nagradu za kvalitet. Melgar je posle godina dobrih igara na nacionalnom nivou konačno napravio iskorak na internacionalnom i sada je u dobroj situaciji da ode do finala, možda čak i da uzme sve!

Gosti su u penal trileru pokazali drastično veću hladnokrvnost koja se ubrzo isplatila. Ipak, Saseda je pravio čuda na gol liniji ne samo tokom izvođenja jedanaesteraca, već i tokom dva poluvremena nadmudrivanja gde je Internasional imao nekoliko ozbiljnih situacija da postigne gol, da bi na kraju Melgar imao možda i kardinalnu priliku da verovatno reši dvomeč.

Iskusni peruanski čuvar mreže nije dozvoljavao da ga bilo šta sputa na putu do savršene utakmice i sačuvane mreže. Kada je utakmica otišla u penale, Saseda je dodatno iskazao svoje kvalitete pošto je zaustavio prva tri udarca na gol, konkretno Edenilsona, Tajsona i Karlosa de Penje. Čak iako je golman Internasionala Danijel uspeo da zaustavi jedan udarac, tačnije Lionela Galeana, gosti su ostali smireniji i iskoristili su tri poklona za istorijski plasman u polufinale Kopa Sudamerikana. Ono što njegovi saigrači nisu mogli, učinio je Pedro Enrike u četvrtoj seriji, dok su kod Melgara Kendži Nakamura, Bernardo Kuesta i Luis Iberiko pogađali su metu i ubrzo pomerili Melgar korak napred.

Da se Internasionalu sprema katastrofa moglo je da se oseti i posle kriminalnog starta Gabrijela u 74. minutu, kada je glavni arbitar meča bez mnogo okolišanja pokazao direktan crveni karton.

Na kraju je sve moglo da bude rešeno i pre penal ruleta. Naime, u petom minutu nadoknade Galeano je uspeo da niski udarac po sredini golmana pošalje tako da Danijel ne izgubi koncentraciju, mada ni lopta nije bila najbolja...

Polufinala su na programu 30. avgusta ili 1. septembra, odnosno između 6. i 8. septembra. Melgar će u duelu sa Independijenteom biti gost u prvom susretu. Drugi polufinalni par čine Brazilci – Atletiko Gojanense i Sao Paulo.

KOPA SUDAMERIKANA, ČETVRTFINALE - REVANŠI

Sreda

Atletiko Gojaniense - Nasional 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

/Fernando 5, 53, Baralas 45+1/

Independijente Del Valje - Tačira 4:1 (2:1) /prvi meč 1:0/

/Čavez 32, Sonroza 45+5pen, Dijaz 64, Faraveli 80pen - Ernandez 26/

Četvrtak

Seara - Sao Paulo 2:1 (1:0), penalima 3:4 /prvi meč 0:1/

/Mendoza 44, Kastiljo 63 - Igor Vinisijus 53/

Petak

Internasional - Melgar 0:0, 1:3 nakon penala /prvi meč 0:0/


tagovi

InternasionalMelgarKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara