(©Reuters)
(©Reuters)

Košmar u Večnom gradu: Murinjo prekombinovao, Kremoneze šokirao Romu i otišao u polufinale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 23:03

Tim bez pobede u Seriji A stigao u završnicu drugog takmičenja -2:1

Ko se tome nadao... Verovatno nisu ni navijači Kremonezea. Ubedljivo poslednji tim na tabeli Serije A, ekipa koja u prvenstvu nije upisala nijednu jedinu pobedu od početka sezone, plasirala se u polufinale Kupa Italije!

Potpuni šok u Rimu priredio je Kremoneze, koji je došao opušten, nije imao šta da izgubi, a dobio je – sve. Kockao se Žoze Murinjo na klupi Rome, izveo je na teren kombinovani sastav, a kada su kola krenula nizbrdo uzalud su bile izmene i slanje na teren udarnih igala tima. Karta za polufinale otišla je u Kremonu – 2:1.

Izabrane vesti

U polufinalu, koje se igra na dve utakmice, Kremoneze će se sastati sa Fjorentinom, koja je danas eliminisala Torino.

Sve kada se sabere, ispada da je Roma bila bolji tim. Statistički gledano, sve je bilo na njenoj strani. Osim golova...

Kremoneze je poveo u 28. minutu posle katastrofalne greške Kumbule, koji je na centru, kao poslednji igrač odbrane, izgubio loptu. Siril Desers, špic Fajenorda iz prošle sezone, koji je Partizanu tresao mrežu u Ligi konferencije, a Zvezda bila letos zainteresovana za njega, pobegao je do šesnaesterca Rimljana, gde ga je golman srušio. Desers je bio siguran sa bele tačke i tako je otvorio vrata pakla za Romu.

Već na poluvremenu Murinjo je napravio četiri izmene, na teren je poslao Dibalu, Matića, Smolinga i Zalevskog. Ali, nije bilo značajnijeg pomaka na terenu.

Izreka kaže da nevolja nikada ne ide sama, što se u Rominom slučaju potvrdilo u 49. minutu, samo što je poluvreme krenulo. Pikel je šutirao, a Zeki Čelik je nesretno pomogao lopti da završi u mreži njegovog tima – 2:0.

Već tada je bilo jasno da samo čudo može spasiti Romu, da je pogura do polufinala Kupa. Tami Ejbraham je u 77. minutu pogodio stativu, bila je to najbolja prilika za Vučicu da se vrati u meč...

Na kraju je Andrea Beloti postigao pogodak, ali bilo je prekasno, 94. minut na semaforu. Kremoneze je napravio istinsko čudo u Večnom gradu.


tagovi

KremonezeSiril DesersRomaKup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara