Kostić protiv Borusije (© Reuters)
Kostić protiv Borusije (© Reuters)

Kostić kao u direktorskoj fotelji, prodaće još jednog špica Ajntrahta! Borusija kao na ringišpilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.01.22. | 20:25

Tim iz Dortmunda od 0:2 do 3:2 u Frankfurtu

Još je daleko kraj karijere, pred Filipom Kostićem je još bar šest, sedam godina aktivnog igranja, a jednom kad reši sa siđe sa scene mogao bi mirne duše da se posveti funkcionerskoj karijeri i konkuriše za posao sportskog dirtekora Ajntrahta. „Prodao“ je Luku Jovića u u Real, Sebastijana Alea u Vest Hem, nadavao se pored njega golova i Andre Silva, a u ovoj sezoni i Rafael Santos Bore. Kolumbijac je jedna od bundesilgaških senzacija, status je opravdao u derbiju subotnjeg programa 19. kola, dao je čak dva gola – od kojih mu je jedan namestio srpski reprezentativac – samo što ni to nije bilo dovoljno da se sruši Borusija.

Teturao se tim Marka Rozea, verovalo se da ne može da odgoviri zahtevu posle kiksa Bajerna, da se slomio pod pritiskom velikih očekivanja, da bi u završnih 20-ak minuta kreirao spektakularan preokret i trijumfom u Franfurtu prišao Bavarcima na šest bodova.

Izabrane vesti

Da utakmica traje sat vremena, u Franfurtu bi se nazdravljalo pobedi vrednoj hvatanju priključka za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Sastav Olivera Glaznera je u svemu nadvisio Milionere, bio bolji trkački, taktički, energetski, lako je stvarao šanse i realan rezultat prvog poluvremena trebalo je da bude 4:0. Za dva klase je domaćin nadvisio favorita.

Kao da je seo na skuter, Kostić je prolazio odbranu gostiju, karakterističnim prodorima mučio Milionere, spremio šansu Boreu koju je letošnji novajlija iz Rivera pretvorio u inicijalno vođsto – čime je stigao do desete asistencije u sezoni – pokrenuo akciju na čijem koncu je 26-godišnji špic iz Barankilje duplirao prednost, a sebi popravio statistiku (sedam pogodaka u sezoni). Još je Francuz Endika uzdrmao stativu i tad je delovao da Borusiji nema spasa.


Avaj... Ključnim detaljom ispostavila se Rozeova izmena sredinom drugog dela. U 65. minutu povukao je na klupu Julijana Branta, rezervista Torgan Azar ubrzo udahnuo život drugoplasiranoj ekipi na tabeli Bundeslige i vožnja rolerkosterom je počela. Za samo 18 minuta, Borusija je preokrenula, što jeste činila i u prošlosti, ali protiv ovako snažnog rivala, na njegovom terenu, sa mladim timom, e to je za pohvalu.

Na ringišil pokrenut pogotkom Azara nakačio se engleski tinejdžer Džad Belingem, da bi u završnici opalio po loptu sa velike udaljenosti Mahmud Daud i lansirao žuto-crne visoko. Sad su šest koraka iza Bajerna koji je u petak pogrešio protiv Menhengladbaha.

Da li je sposoban i da stigne lidera?


BUNDESLIGA – 18. KOLO

Petak

Bajern - Menhengladbah 1:2 (1:2)

/Levandovski 18 - Nojhaus 27, Lajner 31/

Subota

Leverkuzen – Union Berlin (1:1)

/Šik 38, Ta 84 – Promel 45, 50/

Frajburg – Bilefeld 2:2 (1:0)

/Haberer 6, Đeong Vu 46 – Okugava 60, Lasme 87/

Grojter firt – Štutgart 0:0

Hofenhajm – Augzburg 3:1 (2:1)

/Bebu 38, 44, Raum 90+3 – Gregorič 5/

RB Lajpcig – Majnc 4:1 (1:0)

/Andre Silva 21 pen, 61, Soboslaj 47, Enkunku 58 – Li Sung 57/

Ajntraht – Borusija 2:3 (2:0)

/Bore 15, 24 – Torgan Azar 71, Belingem 87, Daud 89/

Nedelja

15.30: (2,80) Herta (3,35) Keln (2,70)

17.30: (3,60) Bohum (3,40) Volfzburg (2,20)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Mahmud DaudTorgan AzarDžud BelingemFilip KostićRafael BoreRafael Santos Bore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara