Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Kostić nameštao, Đuričić pogađao, Vlahović promašivao, a sudija pogurao Juve protiv Dekija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 22:50

Stankovićeva Sampdorija bila na pragu iznenađenja ali nije uspela

Lud meč u Torinu, očekivan ishod na kraju, a u glavnim ulogama Srbi, Francuz i sudija.

Juventus je pobedio fenjeraša Sampdoriju 4:2, pokazao joj put u Seriju B i polako se približava zoni za Evropu što je delovalo kao utopija posle oduzimanja 15 bodova.

Izabrane vesti

Ali ova pobeda će izazvati polemike na Apeninima narednih dana. Gol kojim je Juve došao do pobede je u najmanju ruku kontroverzan i sporan. Adrijen Rabio je očigledno uštopovao loptu rukom posle čega je pogodio mrežu gostiju. Međutim, VAR je priznao gol?! Taj gol možete da vidite OVDE.

Kada je Gabijadini na početku meča zapretio golu Juventusa, moglo se naslutiti da je Sampdorija raspoložena za iznenađenje.

Ali su potom proradila Juventusova najjače oruže u poslednje vreme – Filip Kostić i prekidi. Sjajan centaršut turbo Šumadinca iz kornera u 11. minutu i nebeski skok Glejsona Bremera su doneli Staroj dami očekivano vođstvo. Gol možete pogledati OVDE. Bila je to osma Kostićeva asistencija u ligi ove sezone. Ispred njega je samo Hviča Kvarachelija. Primera radi, prošle sezone su Juventusovi najbolji dodavači u ligi bili Morata sa šest i Dibala sa pet asistencija.

Nije prošlo ni pola sata igre, a Juve je već imao 2:0. I opet iz skoka. Ovoga puta je Rabio glavom krunisao centaršut Miretija.

Delovalo je da sve ide očekivanim tokom ali je usledio šokantan blickrig gostiju. Za 72 sekunda je Dorija postigla dva gola i izjednačila!

Prvo se levi bek Auđelo ubacio iz drugog plana i smanjio na 1:2, a onda je Filip Đuričić pogodio posle prodora i asistencije Zanolija. Gol možete pogledati OVDE. Muk u Torinu… Ali i zasluženo izjednačenje Sampdorije.

Alegri je na poluvremenu napravio duplu izmenu i poslao na teren Lokatelija i Kvadrada ali Juventusu nije polazilo za rukom da stvori konkretne šanse. Sve do 62. minuta kada se zbio najkontroverzniji momenat utakmice.

Rabio je definitivno igrao rukom kada je primio loptu. Postigao je lep gol ali je i on bio iznenađen u prvi mah i gledao je ka sudijama pre nego što je počeo da slavi. Bio mu je to sedmi pogodak ove sezone u svim takmičenjima. Prošle sezone nije dao nijedan. Gol je otišao na VAR proveru i priznat je a Stanković je ironično aplaudirao sudijama…

Samo dva minuta kasnije, sudija je pokazao na belu tačku u korist Juventusa. Ovoga puta opravdan posle faula nad Kvadradom. Dušan Vlahović je baš u tim trenutku vezao 500 minuta bez gola u Seriji A i dobio idealnu priliku da prekine golgeterski post. Ali je pogodio stativu… Neće pa neće. Promašaj Vlahovića možete pogledati OVDE.

Ovo je najveća kriza srpskog napadača od dolaska u Juve pre godinu i po dana. Miljenik sreće nije bio ni u 94. minutu kada je pogodio prečku, a odbitak je rezervista Matijas Sule pretvorio u konačnih 4:2.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Specija - Inter 2:1 (0:0)

/Maldini 55, Nzola 87 - Lukaku 83/

Subota

Empoli - Udineze 0:1 (0:0)

/Bekao 54/

Napoli - Atalanta 2:0 (0:0)

/Kvarachelija 60, Rahmani 77/

Bolonja - Lacio 0:0

Nedelja

Leče - Torino 0:2 (0:2)

/Singo 20, Sanabrija 23/

Kremoneze - Fjorentina 0:2 (0:1)

/Mandragora 27, Kabral 50/

Verona - Monca 1:1 (0:0)

/Verdi 51 - Sensi 55/

Roma - Sasuolo 3:4 (1:3)

/Zalevski 26, Dibala 50, Vajnaldum 90+ 4 - Lorente 13, 18, Berardi 45+4 penal, Pinamonti 75/

Juventus - Sampdorija 4:2 (2:2)

/Bremer 12, Rabio 26, 64, Sule 90+4 - Auđelo 21, Đuričić 22/

Ponedeljak

20.45: (1,30) Milan (6,00) Salernitana (11,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan VlahovićFilip KostićDejan StankovićAdrijen RabioFilip Đuričić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara