Konate i Varan u akciji (©Reuters)
Konate i Varan u akciji (©Reuters)

Kovid ili običan virus? Klima ili Englezi kao izvor zaraze? Francuski štoperi pod znakom pitanja za finale

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.12.22. | 14:48

Didije Dešan pred dilemom

Argentina ima Lionela Mesija, Francuska po dve aždaje na svakoj poziciji. I srećom po njih pa je tako, jer selektor Didije Dešan ima ozbiljne glavobolje pred veliko finale sa Gaučosima, pošto se nepoznati virus ušunjao u svlačionicu.

Polufinalni okršaj sa Marokom već su zbog toga propustili Adrijen Rabio i Dajo Upamekano, da bi potom u samoizolaciju otišao i Kingsli Koman. Danas lokalni mediji javljaju: simptomi su se javili kod Rafaela Varana i u većoj meri Ibrahima Konatea. Dakle, kod startnih štopera u pobedi nad Marokom.

Izabrane vesti

Situacija nije alarmantna, ali nije baš ni bezazlena o čemu svedoče i brojne mere Francuza u pokušaju da obuzdaju zarazu. Znate već ono: svuda gelovi za pranje rusku, zaposleni s maskama i slično. Iako testovi na kovid-19 nisu čak ni obavljeni. Ta je priča iza nas.

Zanimljivo je i to što Ekip piše da se veruje da je virus ušao kroz ventilacioni sistem odnosno klimu u hotelu. Katarski BeIN Sports pak tvrdi da je verovatnije da su Francuze zarazili reprezentativci Engleske u četvrtfinalnom okršaju.

Kako bilo, zdravstveno stanje svih zaraženih će se pratiti, a očekuje se da će se Rabio i Upamekano oporaviti do nedelje, mada znamo svi koliko je kovid-19 umeo da bude nepredvidljiv. Ako je uopšte kovid-19.


tagovi

Katar2022Rafael VaranIbrahima Konate

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara