Kragujevčani se pohvalili: Borba za Mitrovićev potpis bila je žestoka

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 18:49

Nekadašnji štoper Partizana parafirao ugovor na godinu i po dana

Baš kao što je Mozzart Sport juče ekskluzivno najavio, Milan Mitrović(34) drugo je pojačanje kragujevačkog Radničkog 1923 u zimskom prelaznom roku. Prekaljeni defanzivac trebao bi da popuni prazninu u poslednjoj liniji Crvenih, koja je nastala odlaskom Dušana Cvetinovića u TSC iz Bačke Topole.

Stasiti Prokupčanin je najveći deo svoje karijere proveo izvan granica Srbije. Četiri sezone nosio je dres turskog Mersina, tri je proveo u Adani, dok mu je poslednja inostrana destinacija bila estonska Levadija. U Srbiji je Mitrović nastupao za Zemun i Rad, a jednu sezonu proveo je i u beogradskom Partizanu.

Izabrane vesti

Zanimljivo da je Mitrović pre godinu i po dana bio maltene nadomak prelaska u redove kragujevačkog tima, sa kojim je prošao deo letnjih priprema, ali je tada u poslednjem trenutku iskočila ponuda iz inostranstva, pa je stameni štoper umesto u prestonici Šumadije na kraju završio u dalekoj Estoniji.

„Posle dužeg igranja u inostranstvu vraćam se u srpski fudbal. S obzirom da sam već zašao u ozbiljne igračke godine, bio mi je potreban jedan novi izazov, nešto što bi me posebno motivisalo, a ponuda Radničkog se nekako najbolje uklopila u tu neku moju željenu projekciju. Radnički ove sezone igra jako dobro, ima visoke ambicije u nastavku prvenstva, što me je, naravno uz fenomenalne navijače, prvenstveno i privuklo da dođem u klub. Naš cilj se zna, a to je plasman među prvih osam ekipa na tabeli, i ja čvrsto verujem da ćemo ga svi zajedno ostvariti“, izjavio je Mitrović  na svojoj zvaničnoj promociji u prostorijama kluba sa Čika Dače.

Dolaskom Mitrovića Kragujevčani su dobili preko potrebno pojačanje u zadnjoj liniji i igrača sa ogromnim iskustvom, koji će sasvim sigurno biti značajan adut ekipi trenera Dejana Joksimovića u daljem nadmetanju za plasman u plej-of. 

Moram istaći da je borba za Mitrovićev potpis bila žestoka, s obzirom da su za njega interesovanje pokazali mnogi klubovi sa daleko većim platežnim mogućnostima u odnosu na nas. Drago mi je što je on prepoznao ovu zdravu sportsku priču koju mi ovde pravimo i odlučio se da prihvati našu ponudu. Mislim da će biti prava zamena za Dušana Cvetinovića i da će doneti dodatni kvalitet našoj poslednjoj liniji“, konstatuje Slavko Perović, sportski direktor kluba sa Čika Dače.

Sportski sektor Crvenih pokušaće da do subote, za kada je predviđen odlazak u Antaliju na bazični deo priprema, angažuje još jedno pojačanje na ofanzivnim pozicijama.

Plan je da do odlaska u Antaliju angažujemo još jednog igrača ofanzivnog profila, koji bi trebao da nadomesti odlazak kapitena Nemanje Tomić. Gledamo da to bude neka mlađa opcija, odnosno igrač koji u ovom trenutku možda neće biti nosilac igre, ali koji će nam omogućiti dodatnu širinu u rosteru“, otkriva Perović.

Podsetimo, pre Milana Mitrovića opremu kragujevačkog superligaša zadužio je nigerijski napadač Žozef Činedu, dok je redove kluba sa Čika Dače ove zime napustilo čak osam igrača.


tagovi

Slavko Perović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara