(@Starsport)
(@Starsport)

Kragujevčanima se osladila Premijer liga BiH: Stigao i štoper Sarajeva

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 16:10

Radnički 1923 doveo Besima Šerbečića

Odlaskom Nigerijca Entonija Izučukvua, a zatim i trasferom mladog Nikole Miličića u beogradski Partizan,  kragujevački Radnički 1923 ostao je samo sa dvojicom centralnih defanzivaca u rosteru, Slobodanom Simovićem i Milanom Mitovićem. U želji da pojačaju konkurenciju u zadnjoj liniji, Šumadinci su ponovo pogled uperili ka Premijer ligi BiH, odakle su prethodno stigla i prva dva zimska pojačanja, Mehmed Ćosić i Tomislav Dadić.

Ovoga puta na meti sportskog sektora Kragujevčana našao se defanzivac Sarajeva Besim Šerbečić (25), koji je od dolaska Simona Rožmana na klupu bordo-belih izgubio status prvotimca. Glavnu začkoljicu predstavljala je činjenica što je 194 santimetara visoki štoper slovom ugovora vezan za tim sa Koševa do leta do 2025. godine, a kako Radnički 1923 zbog prilično skomnog budžeta trenutno nije u mogućnosti da plati obeštećenje za željenog igrača, na kraju se došlo do kompromisnog rešenja u vidu pozajmice do kraja tekuće kalendarske godine.

Izabrane vesti

Šerbečić je igrač trofejnog pedigrea sa zavidnim međunarodnim iskustvom. Četiri godine bio je član najtrofejnijeg norveškog kluba Rozenborga, sa kojim je osvojio prvenstvo Norveške, Kup i Superkup. Dres ekipe sa Koševa oblačio je u dva navrata, prvi put u sezoni 2019/20, kada je kao pozajmljen igrač Rozenborga učestvovao u osvajanju Premijer lige BiH, a zatim i prošle zime, kada je na Koševo stigao nakon jednogodišnje epizode u još jednom norveškom klubu, Alesundu. U karijeri je nastupao još i za Radnik iz Bijeljine i Zvijezdu iz Gradačca, u kojoj je i započeo svoj seniorski staž.

Novi defanzivac Radničkog 1923 prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, dok je za A selekciju Zmajeva debitovao na utakmici  protiv Rumunije u prošlogodišnjem izdanju Lige nacija.

Šerbečić se, kako prenose bosanski mediji, već priključio svojim novim saigračima, koji u Antaliji odrađuju završni deo priprema za prolećni deo sezone, a priliku da debituje u dresu kragujevačkog superligaša imaće u petak, kada Crvene očekuje druga od tri ugovorene provere na pripremama u Turskoj protiv šestoplasiranog tima ruskog prvenstva, ekipe Krila Sovjetov.



tagovi

Radnički KragujevacFK SarajevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara