Verati (Reuters)
Verati (Reuters)

Kraj ere: Završen najneuspešnji projekat u istoriji fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 09:53

Marko Verati napušta Pari Sen Žermen i seli se u Al Hilal

Raspad sistema. Ako je sistem ikad i postojao. Novac jeste, samo što nije dovoljan da bi se “kupio” pehar kakav je Pari Sen Žermen želeo. Otkako su ga preuzeli arapski vlasnici žudeo je za trofejom Lige šampiona i izmakao mu je, zbog čega deluje da su svi bitni igrači shvatili da u Parizu, u tom sportskom pogledu, sreće nema.

Redom su odlazili Zlatan Ibrahimović, kao simbol jednog vremena, Edinson Kavani, Tijago Silva, Ezekijel Laveci, Adrijen Rabio, David Luiz, Anhel di Marija, Đanluiđi Bufon, čak i Lionel Mesi, a “adio” će reći i Marko Verati. Njegovim sve izvesnijim napuštanjem Parka prinčeva će se okončati najneuspešniji projekat u istoriji fudbala, jer su gazde iz Katara strovalile oko 1.750.000.000 evra samo na pojačanja i nisu uradile ono zbog čega su donele novac. Kad su velike zvezde videle da nema vajda menjale su sredinu i tim putem će Italijan Verati, trenutno najdugovečniji član PSŽ-ovog tima.

Izabrane vesti

Doveden je 2012, niko nema u kontinuitetu duži staž od njega u glavnom gradu Francuske, ali će se i to promeniti, pošto je centralni vezista prihvatio da bude deo saudijskog programa za propagandu tamošnjeg fudbala.

Marko Verati je prihvatio ponudu Al Hilala i očekuje se da uskoro postane član ekipe Žorža Žezusa, koja je ovog leta značajno ojačala. Dovedeni su Ruben Neveš iz Vulverhemptona, Kalidu Kulibali iz Čelsija, Sergej Milinković Savić iz Lacija, Malkom iz Zenita, pokušalo se sa Kilijanom Embapeom baš iz PSŽ, a sad je pred realizacijom posao sa nekadašnjim članom Peskare.

Verati je prihvatio ugovor na tri godine tokom koje će u Rijadu zarađivati 20.000.000 evra po sezoni. Ugovor će glasiti na tri godine, što znači da će do 2026. inkasirati 60.000.000 evra. Tad će imati “samo” 33 leta i biće u prilici da odradi makar još jedan ugovor na bilo kojoj tački planete.

Za realizaciju ovog posla nedostaje samo pristanak Pari Sen Žermena. Šampion Lige 1 je postavio granicu od 80.000.000 evra na ime obeštećenja, Saudijci su isprava ponudili “samo” 40.000.000, ali Lekip i Parisijen navode da bi dve strane mogle da se nađu na koti od 60.000.000 evra čime bi svi bili zadovoljni.

Najviše, čini se, Verati. Igrao fudbal pod blještavilom Pariza ili “u pesku” isto je. Nema Lige šampiona, ali ima novca na pretek.

 


tagovi

Marko VeratiPari Sen ŽermenAl HilalSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara