Marselo Galjardo (Foto: ©AFP)
Marselo Galjardo (Foto: ©AFP)

Kraj jedne ere: Marselo Galjardo odlazi iz Rivera

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 18:31

Argentinski stručnjak neće produžiti ugovor sa velikanom

Tužne vesti za navijače Rivera. Marselo Galjardo je presekao – napušta Monumental. Na konferenciji za medije koju je sazvao baš kako bi otkrio naredni korak u karijeri, argentinski stručnjak saopštio je kako će po isteku ugovora staviti tačku na osmoipogodišnju eru na klupi Milionera.

Još u decembru 2021. godine povelo se pitanje Galjardove budućnost, no, tada je nekadašnji trener urugvajskog Nasionala odlučio da produži ugovor sa Riverom na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

"Biću kratak. Ovde sam da vam nešto saopštim. Ugovor mi ističe u decembru i više neću biti u klubu", rekao je Galjardo.

Iskoristio je 46-godišnji stručnjak priliku da se zahvali svima koji su mu ulepšali i olakšali boravak u Riveru.

"Bila je ovo jedna od najtežih odluka koje sam doneo. Napraviću kratku pauzu. Pored najave, ovde sam da se zahvalim ljudima koji su mi ukazali poverenje. Encu, Horheu, Matijasu, celoj upravi što mi je dala priliku da se dokažem i potpunu slobodu da radim. Zahvaljujem se svim ljudima koji su verno pratili ovaj proces tokom osam i po godina. Na kraju, želim da se zahvalim navijačima. Svaka mala počast koju su mi odali kada bih ulazio na teren ostaće neizbrisiva uspomena. Završiću ugovorni odnos kako treba, a vrlo je moguće da ću u nedelju voditi poslednju utakmicu na Monumentalu. Hvala vam za svu ljubav koju ste mi pružili. Bila je ovo lepa priča."

Za osam i po godina u klubu Galjardo je osvojio jedan trofej Kopa Sudamerikane, dva Libertadoresa, tri Kupa i dva Superkupa Argentine, tri Rekopa Sudamerikane i jednu titulu prvaka države, prošlogodišnju.

"Osim tuge, imam duboko osećanje unutrašnjeg mira zbog kojeg se osećam dobro. Put koji smo prošli svih ovih godina me čini veoma ponosnim. To je reč koju želim da istaknem. Doživeli smo mnogo stvari tokom svih ovih godina, lepih i drugih ne toliko, što čini suštinu grupe koja je uvek gledala napred i nikada nije odustajala. Sve ima kraj i mislim da je vreme da završimo sa zatvaranjem jednog lepog i veoma vrednog ciklusa", zaključio je Galjardo.



tagovi

Marselo GaljardoRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara