Aksel Bakajoko (Foto: Starsport)
Aksel Bakajoko (Foto: Starsport)

Kraj na zimu: Zvezda ima „jeftin“ izlaz sa Akselom Bakajokom

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 16:42

I pored ugovora na tri i po godine jasno je da Francuza više nećemo gledati na Marakani

Nema zvanične potvrde, što je i razumljivom obzirom da je jesenja sezona u punom jeku, ali će se Crvena zvezda tokom zimskog prelaznog roka gotovo izvesno rastati sa Akselom Bakajokom. Francuz je dovede početkom ove godine, kako bi ekipi Dejana Stankovića doneo brzinu, bio je svojevrsna jeftina kupovina i zalog za buduće dana sportskog sektora Crvene zvezde, ali, najblaže rečeno, nije opravdao očekivanja.

Nekadašnji Interov đak i prvotimac švajcarskog Sent Galena potpisao je dugoročan ugovor sa Crvenom zvezdom, u trajanju od tri i po godine, ali srpski šampion donekle ima „jeftin“ izlaz. Naime, u ugovor sa Akselom Bakajokom uneta je klauzula da crveno-beli mogu da raskinu ugovor sa njim tokom ove zime u slučaju da spoljni igrač ne demonstrira potencijal. To praktično znači da rukovodstvo Crvene zvezde neće morati da se preganja kao sa Van La Parom, Kanjasom ili Žanderom, već će moći da mu isplate finansijska sledovanja do decembra i požele mu sreću u daljoj karijeri.

Izabrane vesti

Dolazak Aksela Bakajoka, za razliku od nekih drugih stranaca, nije previše opteretio kasu Crvene zvezde. On u Ljutice Bogdana ima mesečna primanja od 12.000 evra, i nalazi se u grupi slabije plaćenih igrača. Takođe, Inter ga je prosledio crveno-belima bez nadokande, uz dogovor da velikanu iz Milana pripadne 15 posto od narednog transfera. Sva je prilika da do istog neće doći.

Prvih šest meseci Aksel Bakajoko je iskoristio za privikavanje na novu sredinu i sistem Dejana Stankovića. Letnje pripreme označene su kao ključne za sudbinu momka rođenog 1998. godine u Parizu. Baš u tom periodu je Aksel Bakajoko pokazao da bi mogao nešto da donese timu Dejana Stankovića, pre svega kada je reč o brzini. Bio je jedan od najzapaženijih igrača u pobedi nad Arisom (2:1), imao je još nekoliko solidnih izdanja.

Trener Crvene zvezde spustio ga je u poslednju liniju, verovatno želevši da sa njim na boku pravi razliku u domaćim okvirima. Međutim, Bakajoko je praktično presudio duel sa Vojvodinom kada je dobio šansu u drugom poluvremenu. Izgledao je prilično intertno, plašio se duela i zvižduka dobro popunjene Marakane. Ostavio je bled utisak, pošto nije uputio nijedan kvalitetan centaršut u protivnički šesnesterac. Odigrao je još 60 minuta protiv Napretka (prilično tanko), da bi mu Dejan Stanković pružio poverenje u finišu duela sa Metalcem. Međutim, Bakajoko nije uzet u ozbiljno razmatranje za utakmice visokog rizika, čak ni u periodu kada je Crvena zvezda imala velike probleme sa virusom korona i povredama igrača.

Jasno je da je izgubio poverenje Dejana Stankovića i da bi u nareddnom periodu bespotrebno zauzimao mesto stranca. Jeste pokazao da poseduje brzinu, ali očigledno ne i ostale potrebne reference. Čak je povremeno delovao taktički neuobučen, što je neshvatljivo za momka koji je veliki deo karijere proveo u akademiji Intera.


tagovi

Aksel BakajokoDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara