Marek Hamšik (©AFP)
Marek Hamšik (©AFP)

Kraj posle 15 godina: Hamšik u suzama završio reprezentativnu karijeru

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 17:32

Želeo je da igra još, ali mu povrede to ne dozvoljavaju

U senci početka Svetskog prvenstva u Kataru ostali su praktično svi drugi sportski događaji na planeti. Neki od onih koji nisu uspeli da se izbore za mundijalsku vizu danas su igrali prijateljske utakmice, a među njima se našla i Slovačka.

Susret sa Čileom u Bratislavi prošao je bez golova, a rezultat je svakako bio u drugom planu jer je sve bilo u znaku Mareka Hamšika. Jedan od najboljih slovačkih fudbalera svih vremena i dugogodišnji kapiten danas je stavio tačku na reprezentativnu karijeru koja je trajala punih 15 godina - od 2007. do 2022. godine.

Izabrane vesti

Vezista Trabzona je odlazak u penziju najavio u maju, a oproštajna ceremonija održana je danas. Hamšik je na terenu bio od starta, a zamenjen je pred ulazak u nadoknadu vremena. Ceo stadion je stojećim ovacijama ispratio svog asa i idola, koga su emocije brzo slomile, pa je teren napustio u suzama...

Nije ni čudo, pošto je Hamšik i pored toga što ima punih 35 godina želeo da igra još za svoju zemlju, ali po sopstvenom priznanju nije u mogućnosti zbog sve češćih povreda koje ga odvajaju od terena. Takođe, u otvorenom pismu koje je objavio još u maju poručio je da bi voleo i da više vremena provede sa svojom porodicom.

Čovek koji je najveći trag ostavio igrajući za Napoli (2007-2019) reprezentativnu karijeru završava sa 136 utakmica i 26 golova. Pamtiće se po tome što ga je Pavel Nedved nazvao svojim legitimnim fudbalskim naslednikom, a sa Slovačkom igrao je na Mundijalu 2010, te Evropskom prvenstvu 2016. i prošle godine.



tagovi

reprezentacija SlovačkeMarek Hamšik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara