Kraj srpske šampionske kolonije u Soligorsku: Ivanović pojačao Astanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 20:27

Jagodinac posle tri godine napustio Belorusiju

Šahtjor iz Soligorska je u prethodnim godinama uspeo da uspostavi dominaciju u beloruskom fudbalu oslikanu kroz tri uzastopne šampionske krune, a okosnicu kluba u tom periodu predstavljali su srpski internacionalci. Ipak, kraj ere naših igrača definitivno se dogodio ove zime kada je opremu Rudara razdužio Igor Ivanović, novo pojačanje Astane.

Letos je beloruski klub napustio Đorđe Ivanović i vratio se u Srbiju gde je postao važan šraf Čukaričkog, opremu je u istom periodu razdužio i Aleksa Pejić, defanzivni vezista koji je potom potpisao za Rapid, a po odlasku Nikole Antića u Himki i Miloša Šatare u Ahmat, kao poslednji predstavnik Srbije ostao je Igor Ivanović.

Izabrane vesti

Ipak, branilac titule u novu sezonu ušao je bez Srba u igračkom kadru pošto je i nekadašnjem krilu Jagodine i Napretka istekao ugovor, a igrač koji je imao značajan doprinos u osvajanju sve tri titule, kao i jednog Superkupa Belorusije, za novu destinaciju izabrao je Kazahstan gde je stavio paraf na ugovor sa Astanom.

U redovima kazahstanskog šampiona fudbalera rođenog 1997. godine dočekaće sunarodnici Dušan Jovančić i Aleksa Amanović, sunarodnici koji su takođe ove godine stigli u Astanu, obojica iz Tobola. Uz Srbe, Ivanovića će dočekati i saigrač iz Šahtjora, centarfor Dembo Darbo.

Tokom perioda u Soligorsku Ivanović je odigrao 88 utakmica i postigao 17 golova uz 10 asistencija, a iz perioda pre odlaska u inostranstvo pažnju šire fudbalske javnosti privukao je početkom sezone 2019/20 kada je u Kruševcu, kao kapiten Napretka, sa dva gola potpisao remi (2:2) protiv Partizana.


tagovi

Igor IvanovićŠahtjor SoligorskBelorusijaBelorusija 1AstanaKazahstanKazahstan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara