KRAJ: Vilijan oprostio Arsenalu više od 23.000.000 evra i vraća se kući za 70 odsto manju platu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 22:06

Brazilac se odrekao ogromnih para

Nije lako ovih dana Arsenalu koji služi kao predmet podsmeha u fudbalskom svetu, pa je bilo red da se neko sažalii  na njega. Učinio je to njegov igrač Vilijan.

Brazilski ofanzivac je večeras sa Tobdžijama raskinuo ugovor vredan 240.000 funti nedeljno dve godine pre isteka. U prevodu: Vilijan je Arsenalu oprostio više od 23.000.000 evra koliko bi mu pripalo do kraja ugovora.

Izabrane vesti

Došao je iz Čelsija prošle godine za džabe kao kapitalno pojačanje i potpisao je trogodišnji ugovor. Arteta mu je obećao jednu od ključnih uloga u timu ali mu Arsenalov stil igre nikada nije legao. Postigao je samo jedan gol za Tobdžije i u drugom delu sezone izgubio mesto startera. Bilo je jasno da ne vidi svoju budućnost u Arsenalu ali londonski klub je strepeo šta će biti jer je Brazilac imao bogat ugovor na još dve sezone.

Želeo ga je Olimpik iz Marselaja ali je on odlučio da mu je dosta evropskog fudbala i rešio da se vrati u klub za koji navija – Korintijans. U najvećem klub iz Sao Paula je ponikao i afirmisao se pre nego što je prešao u Šahtjor iz Donjecka za 14.000.000 evra. Posle sjajnih igara u Ukrajini je pojačao tada megalomanski projekat Sulejmana Kerimova u Anžiju i zaradio veliki novac za samo šest meseci.

Usledio je transfer na Ostrvo. Bio je „već viđen“ kao pojačanje Liverpula, potom je delovalo da ga je Totenhem ukrao Redsima a na kraju je potpisao za Čelsi u kojem je sa uspehom igrao čak sedam godina. Kada su ga Plavci otpisali i odlučili da mu ne ponude novi ugovor, prešao je kao slobodan igrač u Arsenal.

Sada se priča vraća na početak. Već sutra bi trebalo da krene put domovine gde ga čeka potpis ugovora za Korintijans. Tamo će ga predstaviti kao poklon navijačima na 111. godišnjicu kluba, a parafiraće na dve godine za platu od 3.000.000 evra po sezoni.


tagovi

KorintijansVilijanletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara