Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Krajova još bez primljenog gola

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.20. | 15:33

Vitorul domaćin vicešampionu Rumunije u poslednjem meču trećeg kola

Posle poraza FCSB-a na gostovanju Voluntariju, na čelu rumunske Lige 1 može da se osamostali Univerzitatea iz Krajove. Vicešampion je prošle sezone ostao bez krune u poslednjem kolu na svom terenu protiv Kluža. Nekoliko nosilaca igra su napustila tim. Između ostalih nema više ni srpskog štopera, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i mladog reprezentativca Srbije Uroša Ćosića.

I bez njega četa italijanskog Kristijana Bergodija je odlično počela novi šampionat naših istočnih suseda. Ima maksimalan učinak, a mreža vicešampiona se još nije zatresla u novom šampionatu. Tim iz Krajove danas (20.00) gostuje u Konstanci.

Izabrane vesti

Od Vitorula se više očekivalo na startu nove sezone, ali samo bod posle dva kola. Tokom leta, na kraju prošle sezone, kormilo je napustila legenda rumunskog fudbala Georgi Hadži, a i sa novim stručnjakom, Špancem Rubenom de la Barerom nije dobro krenulo. Novajlije ovog leta su Anhel Martinez iz grčkog Asterasa i Viktor Fernandez iz mladog tima Njukasla. Vitorul je uspeo da proda poljskoj Krakoviji Brazilca Rivaldinja za 300.000 evra. On je sin nekada slavnog Karioke Rivalda, nekadašnjeg asa La Korunje i Barselone.

Samo jedan gol za 180 minuta, i to iz penala na startu sezone kada je odigrano samo 1:1 protiv novog člana elite Arada, mršava je učinak za nekadašnjeg šampiona. Početkom meseca je doživljen debakl u Bukureštu protiv FCSB-a (0:3).

Ova dva tima su igrala dosad 18 utakmica. Vitorul ima šest pobeda, a a tim iz Krajove jednu više, uz pet mečeva bez pobednika. U prošlom šampionatu Univerzitatea je dobila oba meča protiv tima iz Konstance, sa 3:1 i 2:1. Poslednjih pet od šest utakmica ova dva tima su završena sa tri i više golova.

RUMUNIJA 1 – 3. KOLO

Petak

Argeš - UTA Arad 1:1 (0:1)

Dinamo Bukurešt - Botošani 1:1 (0:1)

Subota

Akademika Klinčeni – Kindija 0:0

Poli Jaši – Gaz Metan 1:4 (1:2)

Voluntari – FCSB 2:1 (1:0)

Nedelja

Astra - Sepsi 2:2 (1:1)

Kluž - Hermenštat 1:0 (0:0)

Pondeljak

20.00: (3,35) Vitorul (3,20) Univerzitatea Krajova (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunska ligaRumunija 1RumunijaVitorulUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara