Burak Jilmaz (©Reuters)
Burak Jilmaz (©Reuters)

"Kralj" Jilmaz kruniše Lil

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 14:49

Lider Lige 1 dočekuje odlični Monpelje koji ne zna za poraz više od dva i po meseca, odnosno 13 mečeva u nizu, od toga 10 u šampionatu. Turski veteran nosi Doge. Promo kvota na pobedu domaćina – 1,75

Ono što se na početku sezone činilo da je nemoguća misija da neko preotme titulu Pari Sen Žermenu u Francuskoj, sada je realno. Sveci su sve karte bacili na osvajanje "ušatog pehara" Lige šampiona, a to je iskoristio Lil u nacionalnom prvenstvu. Doge su prve sa tri boda više od osvajača sva četiri trofeja u državi prošle sezone.

Šest finala je pred liderima Lige 1, pet pobeda i remi donose pehar posle pune decenije. Generacija koju je predvodio Eden Azar 2011. godine je donela titulu u Lil. Jedan od najtežih ispita do kraja sezone biće večerašnje (21.00) gostovanje Monpeljea u prvom meču 33. kola Lige 1.

Izabrane vesti

Gosti se bore se Lanson, Marseljem i Renom za peto mesto. Tim bivših fudbalera Crvene zvezde i Partizana Mihaila Ristića i Petra Škuletića više od dva i po meseca ne zna za poraz. Monpelje je vezao 13 mečeva kako nije osetio gorčinu neuspeha, to toga 10 u Ligi 1.

21.00: (1,75) Lil (3,60) Monpelje (4,90)

Posle povrede najskupljeg igrača u istoriji kluba, Kanađanina Džonatana Dejvida, prošle nedelje u prvom planu bili su turski reprezentativci Burak Jilmaz i Zeki Dželik. Njihovim golovima osvojena su tri boda na teškom gostovanju Mecu protekle nedelje. Lider je slavio sa 2:0, a domaćin je u prvih 45 minuta promašio penal.

"Kralj“ Jilmaz kako ga zovu u Turskoj, postigao je prošle nedelje gol posle dvomesečne pauze zbog povrede, a golgetersku formu potvrdio je i u dresu reprezentacije. Tri puta je zatresao mrežu Holanđana na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

"Propustio sam devet utakmica u ligi ove sezone zbog povrede, pa sam mogao da postignem i mnogo više. S obzirom na to broj mečeva koje sam odigrao (22), 10 golova zaista nije loše. Sa sportskog i ličnog stanovišta imam jako dobru godinu. Prvih mesec i po dana bilo je prilično teško. Jezik fudbala je univerzalna i moja adaptacija je prošla dobro jer imam iskustva“, rekao je Jilmaz pred meč sa Monpeljeom, prenosi sajt Lige 1.

U startnoj postavi Monpeljea igraće srpski reprezentativac Mihailo Ristić, dok je Škuletić u drugom planu ove sezone i ne dobije često šansu da igra.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LIL DA OSVOJI TITULU U FRANCUSKOJ JE 2,90.

Lil je u prvom delu sezone pobedio na jugu Francuske sa 3:2. Domaćin nije primio gol na poslednje dve utakmice, a pre dve nedelje na Parku prinčeva mreža Doga se nije zatresla kada je pobeđen PSŽ, možda se ispostavi kao presudna u borbi za krunu u Francukoj. Lil je dobio samo jedan meč od poslednja četiri na svom stadionu. Monpelje je u seriji od tri remija na gostovanjima. Van Monpelja četa jermenskog trenera Mihela der Zakarjana nije poražena osam mečeva, još od 22. januara kada je poklekla u Parizu protiv Pari Sen Žermena (0:4).

Prvi meč 33. kola Lige 1, Lil – Monpelje (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Francuska Liga 1Liga 1FrancuskaFrancuska 1LilMonpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara