Arturo Vidal (Printscreen)
Arturo Vidal (Printscreen)

Kralj se vratio! Arturo Vidal kao Lepa Brena – helikopterom stigao na stadion, pa na konju napravio krug oko terena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 05:39

I sve to u kraljevskom odelu, sa mačem u ruci i krunom na glavi

Argentinci kažu da ga je zvala Boka. Kolumbijci tvrde da mu se nudila i Amerika de Kali. Arturo Vidal je pak ove ime izabrao treći put, onaj koji vodi kući. Posle više od decenije i po lutanja po Evropi i Južnoj Americi, čileanski vezista odlučio je da se vrati tamo gde je njegova fudbalska priča i krenula – u Kolo kolo.

Ako se slučajno i na trenutak pokajao što nije prihvatio jednu od pomenute dve ponude – ili pak neku treću, jer teško da ih nije bilo – večeras su sve one trajno izbrisane iz njegove memorije. Jer večeras je doživeo ono što ne bi ni u Argentini i u Kolumbiji.

Izabrane vesti

Desetak dana pošto je podigao dres kluba u kojem je ponikao, Kralju Arturu, kako mu u domovini tepaju, upriličen je spektakularan doček. Kraljevski. Desetine hiljada navijača sakupilo se na Monumentalu kako bi videli zvanično predstavljanje svog ljubimca i poželeli mu toplu dobrodošlicu.

Vidal je na stadion stigao helikopterom, isto onako kako je Lepa Brena sletela na stadion Vasil Levski pred koncert u Sofiji koji se i gotovo tri i po decenije kasnije prepričava... No, tu nije bio kraj spektaklu koji su čelnici čileanskog kluba priredili 36-godišnjem Vidalu.

Ubrzo nakon što je izašao iz helikoptera, Artur se u kraljevskoj odori, sa mačem u ruci i krunom na glavi, popeo na konja i na njemu napravio krug oko stadiona kako bi pozdravio prisutne navijače, da bi im se nakon toga, sa knedlom u grlu i suzama u očima obratio.

"Bilo je veoma emotivno sići i videti ovakav stadion. Spektakularno. Sada se na terenu osećam još opuštenije. Hvala vam svim srcem na tolikoj ljubavi. Nadam se da ću uspeti da uzvratim na svakoj utakmici koju budem igrao. Nadam se da će stadion biti ispunjen tokom cele godine kao danas i da možemo da podignemo drugi trofej Kopa Libertadoresa, zašto da ne?", poručio je Vidal.

I nema tog trofeja koji bi mogao sve ovo da odmeni. Ni tri Bundeslige sa Bajernom, ni šest Skudeta sa Juventusom i Interom, ni La Liga sa Barselonom, niti bilo koji drugi od 25 trofeja koje je tokom bogate karijere osvojio. Od ovoga nema dalje...



tagovi

Arturo VidalKolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara