Fudbaleri bečke Austrije (©AFP)
Fudbaleri bečke Austrije (©AFP)

Kraljevi remija opet na sceni

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 13:19

Bečka Austrija započinje takmičenje u plej-autu

Tek treći put u poslednjih 20 godina bečka Austrija nije uspela da se probije u plej-of Bundeslige. Veliki je to udarac za trofejni klub iz jednog od najvećih "srpskih" gradova, a doživeo ga je isključivo zato što je preterano remizirao. Najviše u ligi. I, posledično tome naravno da ga je i jedan Hartberg, klub bez ikakvog renomea, prestigao.

Čak 10 puta tokom 22 susreta u ligaškom delu takmičenja Ljubičasti su osigrali nerešeno, a X je zabeležen i na šest proteklih mečeva. Ostaje da se vidi da li se ekipa Kristijana Ilcera "izlečila" tokom karantina, ili treba očekivati remi i u večerašnjem dvoboju sa Admirom na startu plej-auta (20.30).

Izabrane vesti

Očito je da je u grupi slabijih Austrija glavni kandidat, ne samo za zadržavanje boravka u Bundesligi, već i za plasman u plej-of Lige Evrope. Naime, dva najbolja sastava plej-auta sastaće se međusobno u jednom duelu, da bi pobednik zatim u dva meča igrao sa petoplasiranim iz plej-ofa za mesto u drugorangiranom kontinentalnom takmičenju.

Austrija na svom terenu nije izgubila od novembra 2019. godine, pa Admiri neće biti lako da zaradi bodove na putu, jer joj se utakmice na stranoj teritoriji obično ne završavaju povoljno. Još lošija je Austrija, koja je gotovo sve bodove osvajala na svom stadionu.

Nešto ranije, od 18.30, na programu su dva duela plej-auta. Autsajder Materzburg na svom terenu će ugostiti Altah, koji ima ambiciju ne samo da zadrži mesto u Bundesligi, već i da se plasira u Ligu Evrope. U drugom meču sastaju se Tirol i Sankt Pelten.

Tek da pomenemo, Materzburg se pokazao kao najgori domaćin sa samo pet osvojenih bodova, a Sankt Pelten je pokazao najlošije rezultate, i ne čudi što je na poslednjem mestu na tabeli. U plej-autu će pokušati da dobije dozvolu boravka u Bundesligi, ali na samom početku imaće tešku gostujuću utakmicu sa Vatensom.

AUSTRIJA 1, PLEJ-AUT - 1. KOLO

Utorak

18.30: (2,65) Materzburg (3,20) Altah (2,55)

18.30: (2,15) Vatens Tirol (3,30) Sankt Pelten (3,20)

20.30: (1,75) Austrija Beč (3,50) Admira (4,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1Austrija BečAdmiraMatersburgAltahVatensSankt Pelten

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara