Kraljevski nalet: Zidan hoće Mendija, Eriksen na pola puta

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.19. | 11:17

Kraljevski klub želi levog beka Liona

Nema se šta čekati, Real Madrid je već sada počeo spremanje za sledeću sezonu. A madridski listovi Marka i As donose dve priče vezane za Real: As piše da se Kraljevski klub dogovorio s Kristijanom Eriksenom, ali da je to samo pola posla, a Marka da Zinedin Zidan želi da dovede Ferlana Mendija iz Liona.

Krenimo prvo od Marke i priče oko Mendija. Dakle, ne radi se o Benžamenu Mendiju iz Sitija, već o Ferlanu iz Liona. Zidan želi da na mesto levog beka dovede svog zemljaka koji nastupa za Lavove i ima 23 godine.

Izabrane vesti

Tokom poslednjih nekoliko sedmica, bilo je mnogo spekulacija oko potencijalnih kandidata za ovo mesto, a pominjali su se Žunior Firpo (Betis), Aleks Grimaldo (Benfika) i David Alaba (Bajern), ali je odabran Mendi, francuski reprezentativac, iako ima i državljanstvo Senegala. On je debitovao u novembru protiv Urugvaja.

Mendi ima ugovor u Lionu do 2023. godine i smatraju ga igračem koji je najviše napredovao u francuskom šampionatu. Pre toga je nastupao za Le Avr četiri sezone, a tamo je stigao iz mlađih kategorija Pari Sen Žermena. Smatraju ga u Realu za realnu zamenu za Marsela. Visok je 178 centimetara, koristi obe noge, ofanzivan je, igra s podignutom glavom, priključuje se napadu i zna da centrira.

Nije Real Madrid prvi klub koji je zainteresovan za Mendija, jer se Barselona već duže vreme pominje kao zainteresovani tim za ovog igrača. Tu su još i Napoli i Sevilja. Ipak, Mendi će spadati u red igrača za koje je potrebno dati priličnu svotu novca, od 35.000.000 do 40.000.000 evra.

Zidan je već direktno poručio Mendiju da ga želi u Realu, a ovaj je navodno oduševljen činjenicom da postoji šansa da obuče dres Reala sledeće sezone.

I ne samo to, već je Real rešio da ispuni želju Zidanu. Takođe, Francuz je odlučio da Serhio Regulion ode na pozajmicu sledeće sezone da stekne iskustvo. Videćemo šta bi u slučaju dolaska Mendija bilo s Marselom, ali Marka kaže da u ovom momentu deluje da bi se njih dvojica nadmetali na toj poziciji i da bi Brazilac ostao u timu.

I tu dolazimo do pisanja As-a vezno za Eriksena. Ovaj madridski list ističe da je Rea dogovorio sve sa Eriksenom lično i da je time odrađeno pola posla. Postoji verbalni dogovor i Danac bi po tom dogovoru primao više nego u Totenhemu što je više od 4.000.000 evra godišnje neto. U Realu će imati više od toga ako se sve materijalizuje.

Isti izvor ističe da je Real već ušao u razgovore s Totenhemom kako bi zaključio transfer. Znaju u Realu da je to komplikovan proces, sećaju se kako je bilo sa Lukom Modrićem i Geretom Bejlom. Na kraju, Real je prošlog leta pričao s Maurisijom Poketinom koji je trebalo da bude zamena za Zidana, ali se to nije dogodilo i sve je naljutilo Danijela Levija.

Madriđani su već pitali za Eriksena krajem 2018. godine i dobili jak odgovor: cena je 250.000.000 evra! Ipak, kako su prolazili dani i meseci, a Eriksen nastavio da odbija novi ugovor, sve je to omekšalo Sparse, a britanski mediji pišu da je cena trenutno na oko 150.000.000. Real se nada da bi mogao dodatno da je spusti kako bi doveo Danca.

Eriksenu trenutni ugovor ističe 2020. godine, a sa svim troškovima oko stadiona Totenhemu bi prijao jedan veliki priliv novca. I zato predstavnici Eriksena imaju dogovor s Realom. Ali, to je pola posla. Mora i Totenhem da se usaglasi.

Foto: Reuters


tagovi

Ferlan MendiKristijan EriksenLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara