Žan Filip Kraso (©AFP)
Žan Filip Kraso (©AFP)

Kraso golovima mami Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 09:45

Golgeter Sent Etjena u sjajnoj formi, a sa kapitenskom trakom oko ruke predvodiće (20.45) posrnulog velikana i protiv Nima, direktnog rivala u borbi za opstanak u Ligi 2

Mesecima se pričalo o dolasku fudbalera sa pasošem Obale Slonovače Žana Filipa Krasa u Crvenu zvezdu, prvo pred početak sezone, pa potom i na zimu. Ipak, 25-godišnji centarfor nije uopšte ni želeo da razmatra bilo kakvu opciju da napusti brod koji tone usred sezone. Zato je uostalom i dobio kapitensku traku Sent Etjena, sa kojom će od 20.45 časova da predvodi Zelene protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Nima, u okviru 24. kola francuske Lige 2.

Međutim, priča između momka koji je rođen u Štutgartu, a pored pasoša afričke zemlje ima i francuski, nije još uvek završena. Crveno-beli, a pre svih šef skautinga Marko Marin, i dalje žele da vide Krasa u dresu Beograđana. Još uvek je prva opcija za novog napadača za sledeću sezonu.

Izabrane vesti

Suštinski, Kraso nije samo kvalitetna, već i relativno jeftina opcija. Ističe mu ugovor sa Sent Etjenom na kraju sezone, što znači da može da dođe bez obeštećenja, ali zbog toga je još nekoliko igrača bacilo oko ka centru Francuske. Pre svih Dinamo Kijev, Anderleht i jedan neimenovani turski klub, koji mu je navodno već ponudio mesečnu platu koja je četiri puta veća od one koju dobija u Sent Etjenu (20.000 evra).

Ne uznemiravaju me priče u medijima o mom transferu. Koncentrišem se samo na teren i na to da obavim svoj posao kako treba. Ništa me neće poremetiti, razmišljam samo o tome kako da pomognem svom timu. U lošoj smo poziciji. Biće vremena da razmišljam o svom ličnom položaju, to će doći na kraju sezone. Zasad se borim samo za svoj klub i svoje saigrače“, nedavno je rekao Kraso.

20.45: (3,45) Nim (3,35) Sent Etjen (2,15)

Momku koji je prošao omladinsku šklolu Lorijana, a potom igrao za Le Man i Ajačio, nigde se ne žuri. Sam sebi diže cenu igrama na terenu, a pogotovo je ove zime eksplodirao. U sjajnoj je formi Kraso, u strelce se upisao na tri od poslednja četiri meča, a protiv Dižona (2:0) u prošlom kolu je pored gola zabeležio i asistenciju. Direktno je zaslužan za poslednjih šest bodova, pošto je i kolo pre toga Sent Etjen njegovim pogotkom savladao Anesi sa 3:2.

Kraso se sada probio na vrh liste strelaca Lige 2, od početka sezone je postigao ukupno 11 golova, koliko i George Mikautadze iz Meca, Bordoov Džoš Maja i Aleksandre Mendi iz Kaena. Razlika je samo u tome što je 187 centimetara visoki centarfor Sent Etjena zabeležio više asistencija od svih njih, zbirno šest.

Dakle, Kraso je direktno učestvovao u 17 od ukupno 33 pogotka Sent Etjena, uz napomenu da su Zeleni jedan od najefikasnijih timova u čitavoj ligi. Više golova su dali samo Sošo (37), Mec (35), Le Avr i Bordo (po 34), a to su sve ekipe koje se bore za promociju. Sent Etjen je pri dnu prvenstveno zbog loše odbrane, primio je najviše golova u ligi (38).

Duel sa Nimom Sent Etjen dočekuje na 16. poziciji, prvi je iznad crte. Upravo Nim mu je najbliži pratilac, ima jedan poen manje, pošto nije trijumfovao nijednom u poslednja dva kola (poraz od Grenobla sa 2:0 i remi sa Rodezom 1:1).

U prvoj polusezoni, početkom avgusta prošle godine, Sent Etjen i Nim su odigrali 1:1. Tada je Tomasen u 32. minutu doneo prednost gostima, pre nego što je Kraso iz penala u 45. postavio konačan rezultat. Bio je to jedan od četiri Krasova pogotka sa bele tačke, bolji penaldžija od njega u Ligi 2 je samo Bordoov Maja, koji je šest puta bio precizan. Mikautadze je tri gola dao posle dosuđenog jedanaesterca.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------

FRANCUSKA 2 – 24. KOLO

Subota

Bordo – Pariz 2:1 (2:0)

/Bokele 24, Berbe 32pen – Lopez 72/

Valensijan – Rodez 0:0

Kevili Ruan – Sošo 0:0

Po – Laval 0:1 (0:1)

/Ruiz 40ag/

Le Avr – Nior 1:0 (0:0)

/Kornet 87/

Dižon – Mec 0:0

Kaen – Grenobl 2:1 (0:1)

/Mendi 65, Baset 90+4 – Feton 24/

Bastija – Gengan 1:1 (1:0)

/Kaibue 32 – Kurte 80/

Anesi – Amijen 2:0 (1:0)

/Boseti 5, Šamal 69/

Ponedeljak

20.45: (3,45) Nim (3,35) Sent Etjen (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 2Liga 2francuska liga 2Žan Filip KrasoSent EtjenFK Nim

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara