(Reuters)
(Reuters)

Kraso opet starter ali su njegovi Slonovi razočarali pun stadion

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 20:04

Nigerija se vratila u igru i praktično obezbedila prolaz

U jednom od najvećih derbija grupne faze na Kupu afričkih nacija, Nigerija je rastužila pune tribine u Abidžanu i savladala domaćina Obale Slonovače sa minimalnih 1:0.

Super Orlovi su razočarali u prvom kolu protiv Ekvatorijalne Gvineje, Slonovi su lako savladali Gvineju Bisao i bili su favorit u večerašnjem derbiju. Ali protiv ekipe koja ima Osimena, Čukvuezea, Lukmana, Ivobija i ostala zvučna imena, bodovi nikome nisu zagarantovani. Nigerija je sa četiri boda praktično obezbedila prolaz u nokaut fazu dok će Obala Slonovače da strepi pred poslednje kolo protiv Ekvatorijalne Gvineje. Možda prođe i u slučaju poraza kao jedna od najboljih trećeplasiranih ali to je već ogroman rizik da bi se kalkulisalo.

Izabrane vesti

Slonovi imaju sjajne igrače u svim linijama. Endika i Orije u odbrani, Fofana, Sangare i Kesi u veznom redu, Kuame, Boga i Kraso u napadu. Ali danas mnogo toga nije funkcionisalo...

Viktor Osimen je već u osmom minutu imao sjajnu šansu kada je izašao sam na golmana ali je traljavo šutirao. Već u sledećem napadu je uzvratio Kristijan Kuame. Njegov šut je išao u okvir gola ali pravo u golmana Nvabilija. Imali su domaći više loptu u nogama do kraja poluvremena ali bilo je to jalovo i bez šansi. Zvezdin napadač Žan Filip Kraso je počeo u tandemu sa Bogom ali se nije proslavio.

Na početku drugog poluvremena, Osimen je uspeo da iznudi penal posle neopreznog starta Diomandea, a iskusni Trost Ekong je bio siguran sa bele tačke.

Sjajno se Nigerija branila do kraja, nije dozvolila domaćinu nijednu veliku priliku i zatvorila je sve prilaze golu. Uzalud su bile brojne izmene domaćih, ulasci Pepea, Singa, Bambe... Slonovi nisu stvorili nijednu pravu priliku i poraženi su.

GRUPA A - 2. kolo

Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja Bisao 4:2 (1:1)

/Ensue 21, 51, 61, Miranda 46 - Orozko 37ag, Ze Turbo 93/

Nigerija - Obale Slonovače 0:1 (0:0)

/Trost Ekong 55 penal/




tagovi

Žan Filip Krasoreprezentacija Obale Slonovačereprezentacija Nigerije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara