Kratka horor priča: Boaći povređen još od derbija, Kinezi mu duguju skoro 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.07.20. | 09:41

Sizifovski posao pred rukovodstvom i stručnim štabom Crvene zvezde

Rukovodstvo i stručni štab Crvene zvezde imaće Sizifovski posao kako bi jednog od najboljih stranaca u novijoj istoriji kluba Ričmonda Boaćija vratili na nekadašnji nivo. Ili bar od njega napravili tržišno vrednog igrača.

Patio je tokom kompletne prošle sezone potencijalni reprezentativac Gane, mučio se sa povredama, a hod po mukama nastavio je i na početku priprema za narednu takmičarsku godinu. Snažni napadač nije otputovao na bazični deo priprema na Divčibare zbog povrede zadobijene još 10. juna, kada je Crvena zvezda u okviru polufinala kupa gostovala večitom rivalu. Boaći je ponovo povredio jedan od mišića, i čeka ga još sedam dana intenzivnih terapija kako bi se uključio u normalan trenažni proces.

Izabrane vesti

Prošle sezone Boaći je zbog učestalih povreda odigrao svega 10 superligaških utakmica i postigao jedan gol. Posle sušnog perioda odradio je gotovo savršene pripreme u Turskoj, ali mišić mu je načet na prolećnoj premijeri u sudaru sa Čukaričkim. I pored toga Dejan Stanković mu je ukazao šansu u martovskom večitom derbiju, ali je bivši član Juventusa brzo završio nastup.

Horor priča Ričmonda Boaćija dugo traje. I brojne povrede nisu jedino što ga muči tokom poslednjih meseci. Naime, prema saznanjima MOZZART Sporta kineski Đengsu, koji prema dogovoru iz avgusta 2018. godine ima obavezu da i dalje plaća najboljeg Zvezdinog evropskog strelca, duguje ogroman novac Ričmondu Boaćiju. Kineski klub nije uplatio Boaćiju poslednjih osam ili devet plata, što je ogroman novac ako se zna da napadaču iz Gane mesečno od Đengsua sleduje oko 100.000 evra.

Dakle, Kinezi u ovom trenutku Boaćiju duguju blizu 1.000.000 evra, što se odrazilo i na njegovo opšte stanje. Naročito, ako se zna da su fudbaleri iz Afrike vrlo osetljivi kada je novac u pitanju.

Boaći ima ugovor sa Crvenom zvezdom do decembra ove godine, uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci. Međutim, srpski šampion je u vrlo lošoj situaciji kada je reč o budućnosti Ričmonda Boaćija. Brojne povrede pokazale su da stručni štab ne može da se pouzda u bivšeg člana Juventusa, i da teško može da se vrati na nekadašnji nivo. Avgusta 2018. godine Boaći je plaćen Đengsuu dva i po miliona evra, i to je suma koju će crveno-beli teško uspeti da izvuku. Ostaje im nada da Boaći i pored brojnih anomalija ima savršen CV za arapski svet i da bi to mogla da bude njegova naredna destinacija.

Boaći je nedavno odbio ponudu Kopenhagena od 700.000 evra godišnje. Nada se većem ulovu, iako nije na tržištu cenjen kao ranije... Loša stvar za crveno-bele je što čekaju prodaju Boaćija ili Pavkova kako bi angažovali novog napadača. A to će, po svojoj prilici, biti Brazilac Anderson iz Familikaa.


tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara