Unaj Emeri, Ole Gunar Solskjer, Majkl Kerik i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Unaj Emeri, Ole Gunar Solskjer, Majkl Kerik i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Kreće nova era Mančester Junajteda: Da li je baš sve bilo do Olea?

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.11.21. | 11:40

Odgovor možda dobijemo večeras u sklopu 5. kola Grupe F, kada Đavoli gostuju Viljarealu

Kreće nova era Mančester Junajteda. Ona posle Ole Gunara Solskjera. Iako mu je dugo vremena davala podršku, uprava Crvenih đavola nije mogla da pređe preko sramotnog poraza od Votforda prethodnog vikenda (1:4) ili, bolje rečeno, bila je to kap koja je prelila čašu. Pet poraza na prethodnih sedam premijerligaških mečeva bili su jasan pokazatelj da Norvežanin mora da ode. Da bi ostanak bio mučenje, za sve, sem za rivale.

Stanje Junajteda je trenutno na nivou koji je daleko od renomea kluba kakav je gigant sa Old Traforda. Brigu nad prvim timom preuzeo je Majkl Kerik, nekadašnji dugogodišnji vezista, i upravo će on da sedi na klupi Crvenih đavola protiv Viljareala, u sklopu 5. kola Grupe F Lige šampiona (18.45).

Izabrane vesti

18.45: (2,85) Viljareal (3,25) Mančester Junajted (2,70)

Izuzetno bitan meč za Junajted u Španiji, jer trenutno deli prvo mesto na tabeli upravo sa Žutom podmornicom. Imaju po sedam bodova, ali Atalanta diše za vratom sa pet, dok Jang Bojs ima tri. Sve je i dalje otvoreno i zato Junajted ima pritisak da ponovi rezultat sa Old Traforda kada je slavio 2:1. Daleko je to bilo od idealnog izdanja Kristijana Ronalda i saigrača koji su od 53. minuta gubili, zatim izjednačili u 60, te im je u dubokoj sudijskoj nadoknadi Portugalac doneo trijumf.

O Mančesteru se, dakle, u poslednje vreme priča i piše više nego dovoljno. Solskjerova smena nije označila kraj medijske halabuke, jer se krenulo sa licitacijom o nasledniku Norvežanina. I dok se nagađa o Maurisiju Poketinu, Zinedinu Zidanu i ostalima, užarenu klupu privremeno preuzima pomoćnik Kerik.

I nije u lakoj poziciji. Đavolima je potrebno da osvoje barem bod u Viljarealu, inače rizikuju da nemaju situaciju u svojim rukama pre poslednjeg kola. Osvajač Lige šampiona 1999. i 2008. napravio je problem sebi porazom u Bernu i remijem sa Atalantom u Bergamu.

"Igrači moraju da preuzmu odgovornost i to ne samo za sve što se dešava na terenu i van njega. Svi smo zajedno u ovome i svi smo razočarani. Moramo da vratimo ovaj klub tamo gde mu je mesto", rekao je kapiten Hari Megvajer.

Privremeni trener Kerik očekuje da će nekadašnji Madrigal biti poprište teškog meča protiv velikog protivnika.

"Imaju dobre tehničke igrače, brze i prodorne. Imaju dobar miks i balans. Poštujemo ih. Idemo tamo sa planom da se podignemo. Važna je utakmica za oba tima i već joj se radujemo", istakao je Kerik.

Mančester Junajted nije jedini tim koji ne uspeva u domaćem takmičenju. Viljareal ima slične probleme, jer je na 12. mestu u Primeri. Nije uspeo da pobedi Seltu tokom vikenda (1:1) i dobio je samo tri od ukupno 13 ligaških mečeva.

Ipak, pozicija Unaja Emerija ostaje jaka, verovatno zbog trenutne pozicije u Ligi šampiona.

"Veoma smo konkurentni u mečevima Lige šampiona. Suočićemo se sa favoritom i želimo da za 90 minuta pronađemo poboljšanja i pokažemo učinak kao u prethodnim mečevima", nada se nekadašnji strateg Arsenala i PSŽ-a.

Viljareal će najverovatnije ostati bez Đerara Morena, a neizvesni su još i startovi Alkasera, Asenha, Kapuea i Danžume. Mančester Junajtedu će nedostajati Grinvud, Pogba i Varan. Kavani i Šo su patili od tegoba, pa je njihov početak u najmanju ruku neizvestan.


tagovi

Liga šampionaMančester JunajtedViljarealMajkl KerikOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara