Nino (©Reuters)
Nino (©Reuters)

Kreće osipanje šampionskog tima: Kapiten Nino prvi diže sidro i ide u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 12:14

Fluminense ostaje bez iskusnog štopera

Iako na krilima veterana, uspeo je Fluminense da napravi najveći uspeh u svojoj istoriji i pobedom nad Bokom Juniors u produžecima (2:1) postane šampion Južne Amerike. Slavi uveliko crveno-zeleni deo Rio de Žaneira, ali uskoro će Fernando Diniz i njegovi fudbaleri morati da se vrate obavezama u Brazilskoj Seriji A, gde su usled pohoda na kontinentalni tron prilično zakazali i trenutno se nalaze tek na osmom mestu.

Probaće Fluminense da se do kraja godine izbori za bolji plasman - mada će kao aktuelni osvajač svakako igrati Kopa Libertadores i sledeće sezone - a onda sledi i ubiranje plodova zahvaljujući međunarodnom uspehu, odnosno prodaja pojedinih igrača. Među prvima klub će napustiti kapiten Nino.

Izabrane vesti

Iskusni štoper seli se u Englesku, gde će već od januara nastupati za Notingem Forest. Dogovor premijerligaša i 26-godišnjeg Brazilca postignute je odavno, mada su se u Fluminenseu nadali da će uspeti da ga ubede na produžetak saradnje. Više puta ih je odbio, ali pošto ima ugovor do leta 2024, Notingem će morati da plati 7.000.000 evra za ovaj transfer. Fluminenseu pripada i 20 odsto od naredne prodaje Nina, dok će pomenutih 7.000.000 morati da deli sa Krisijumom, u kojoj je ovaj igrač ponikao. Po principu 60:40 odsto.

Nino je još ranije izrazio želju da se preseli u Evropu, ali ga je uoči ove sezone trener Diniz ubedio da ostane još godinu dana i pomogne klubu u Kopa Libertadoresu.

Pored Notingem Foresta za ovog igrača bili su zainteresovani Almerija i Bešiktaš, ali brazilski Globo piše da štoper Fluminensea nije ni razmatrao njihove ponude jer je već imao poziv iz Premijer lige. Interesantno je da je pre samo godinu dana Nino mogao da završi u meksičkom Tigresu, ali Fluminense i Krisijuma nisu mogli da se dogovore oko raspodele ponuđenih 5.000.000 evra.

Sudbina je umešala prste i ostavila Nina u Riju da osvoji Kopa Libertadores, a sada ga šalje u najjaču ligu na svetu.

U Notingemu bi Nino trebalo da zaigra u štoperskom tandemu sa 21-godišnjim sunarodnikom Muriljom, koji je prošlog leta stigao iz Korintijansa i dosad ostavio odličan utisak. Od Brazilaca će za saigrače imati još Felipea, Danila i Andreja Santosa, koji je među Šumarima na pozajmici iz Čelsija.


tagovi

FluminenseNotingem ForestNino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara