Enco Perez sa saigračima (©Reuters)
Enco Perez sa saigračima (©Reuters)

Kreće život bez Hulijana i Enca: Kako će šampion Argentine bez najvećih zvezda?

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.07.22. | 22:50

River Plejt neku novu eru otpočinje prvenstvenim susretom sa Godoj Kruzom (ponedeljak, 01.30)

River Plejt je 37. titulu, prvu posle sedam godina, prošle sezone osvojio uz pomoć Hulijana Alvareza i Enca Fernandeza, dva najveća bisera koja su skoro izašla iz škole Milionera. U međuvremenu, oni su privukli pažnju evropskih klubova, napravili su transfere i prošlog četvrtka se oprostili od Monumentala. Međutim, život ide dalje u Buenos Ajresu, River će morati da nauči da se bez dva važna pulena bori sa izazivačima na domaćoj sceni. Počev od noći između nedelje i ponedeljka, susreta sa Godoj Kruzom u od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Hulijan Alvarez je već otišao iz Argentine. Pobegao je prvim letom posle utakmice sa Velezom (0:0), koja je eliminisala Milionere iz Kopa Libertadoresa. Već dan kasnije je predstavljen u Mančester Sitiju kao novi napadač.

Izabrane vesti

Fernandez je dogovorio sve sa Benfikom, River je zvanično prihvatio ponudu od 18.000.000 evra (od toga 8.000.000 kroz bonuse), pa je talentovani vezista u obavezi da se javi što pre u Lisabon. Kupio je kartu za utorak, biće zato noćas na Monumentalu, ali nema više pravo da nosi beli dres sa crvenom štraftom. Argentinski mediji najavljuju da će izaći na teren tek toliko da pozdravi navijače, da se zvanično oprosti sa njima. Kada već nije mogao da pomogne voljenom timu da se plasira u četvrtfinale Kopa Libertadores.

Kako će da izgleda River bez njih dvojice pitanje je da li u ovom momentu zna i Marselo Galjardo. U Buenos Ajresu je praktično do srede živela nada da će Alvarez i Fernandez da ostanu do kraja sezone, da su ostali u elitnom takmičenju imali bi adut sa kojim bi mogli da izađu pred čelnike Sitija i Benfike da razgovaraju o pozajmicama. Ovako, nema više svrhe, šampionat Argentine nije dovoljno atraktivan da bi evropski klubovi ostavili svoje skupocene fudbalere u Južnoj Americi.

01.30: (1,53) River Plejt (4,10) Godoj Kruz (6,50)

Alvarezovi golovi će nedostajati Milionerima, to je jasno, mada mogu da se teše time da ni popularni Pauk nije baš uvek bio jednako pouzdan. Mladi napadač je često imao „crne rupe“, znao je da veže i po nekoliko mečeva bez datog gola, pre nego što bi eksplodirao na nekom meču. Bilo je i uspona i padova, karakterističnih za jednog 22-godišnjeg momka, umeo je da sam reši Superklasiko protiv Boke Juniors, ali i da odigra čitavu grupnu fazu Kopa Libertadoresa bez ijednog pogotka.

Dok ne stigne nova „devetka“, Riverov napad će da predvodi Brajan Romero. Ovaj 31-godišnjak tek nije pozudan napadač, na 21 utakmica ove sezone u svim takmičenjima postigao je tek tri pogotka.

Međutim, Riveru će mnogo više da nedostaje Fernandez. Jer, 21-godišnji vezista je praktično od proboja u prvi tim preuzeo sve konce u organizaciji igre. On je navikao saigrače na diktiranje tempa, kod njega je lopta išla svaki put kada je bilo teško… Videlo se ove sezone pogotovo da, kada bi Fernandez bio van terena, Milioneri nisu imali nikakvog rešenja u napadu. Nedostajao je plejmejker, nedostajaće i sada, dok se neko ne odvaži da preuzme tu ključnu ulogu. Ima trojicu kandidata, u klubu su Hoze Paradela, Agustin Palavesino i Tomas Poketino, igrači koji imaju slične karakteristike. Samo, mogu li baš u Encove kopačke…

Raspoloženje baš nije na visokom nivou posle dvomeča sa Velezom. Vezao je River tri meča bez pobede, a noćašnji dočekuje sa očajne 15. pozicije. Iz prvih šest kola je sakupio samo osam poena, za liderom Njuelsom zaostaje već sedam bodova.

Ispred Rivera je čak i Godoj Kruz, tim bez nekih prevelikih ambicija. Gosti imaju 10 poena, vezali su tri kola bez poraza (dve pobede i jedan remi), pa su sada na devetoj poziciji. Mogu da se probiju posle gostovanja u Buenos Ajresu čak i do deobe trećeg mesta, ako pobede, naravno.

Poslednji susret ova dva kluba navijači Milionera ne pamte po dobru. U avgustu prošle godine Godoj Kruz je trijumfovao sa 2:1. Prekinuo je tako Riverovu seriju od šest uzastopnih pobeda u međusobnim duelima.

ARGENTINA 1 – 7. KOLO

Subota

Rosario Sentral - Sarmijento 1:0 (0:0)

/Bounanote 77/

Patronato - Arsenal Sarandi 0:1 (0:1)

/Kruspžki 45/

San Lorenco - Boka Juniors 2:1 (1:1)

/Giaj 38, Bareiro 54 - Roho 28/

Banfild - Union Santa Fe 2:3 (1:2)

/Enrike 17, 56 - Kastriljon 6, Huarez 27, Kanete 61/

Nedelja

Platense - Njuels Old Bojs 1:1 (0:1)

/Eskujvel 83 - Ledesma 41/

Taljeres Kordoba - Barakas Sentral 0:2 (0:1)

/Mater 40, Sepulveda 55/

Estudijantes - Sentral Kordoba U TOKU

Rasing Klub - Independijente U TOKU

23.00: (2,45) Atletiko Tukuman (3,05) Himnasija (3,15)

23.00: (2,90) Lanus (3,05) Urakan (2,60)

Ponedeljak

01.30: (1,53) River Plejt (4,10) Godoj Kruz (6,50)

23.55: (2,65) Kolon Santa Fe (3,10) Velez (2,80)

23.55: (1,65) Defensa i Hustisija (3,70) Aldosivi (5,70)

Utorak

02.30: (2,30) Argentinos Juniors (3,15) Tigre (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1River PlejtGodoj Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara