Marko Pantelić i Nenad Bjeković (©MN Press)
Marko Pantelić i Nenad Bjeković (©MN Press)

Krenula Pantelićeva čistka: Smenjeni Bjeković, Mrakić, direktor Brodarca... Teodosićev brat u FSS

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.05.21. | 12:25

Novi članovi široj javnosti ne toliko poznata imena

Kreće bitka za Fudbalski savez Srbije. Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić je, saznaje Mozzart Sport, danas smenio petoricu članova Izvršnog odbora i umesto njih na ta mesta postavio svoje ljude, među njima i Jovana Teodosića, rođenog brata proslavljenog srpskog košarkaša Miloša Teodosiča.

Pored Jovana Teodosića su u članove Izvršnog odbora – u skladu sa ovlašćenjima predsednika predviđenim Statutom usvojenim za mandata Slaviše Kokeze – promovisani i široj fudbalskoj javnosti ne toliko poznata imena: Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić.

Izabrane vesti

Sa druge strane, dužnosti su razrešeni Branko Stojaković, predsednik FS Zapadne Srbije, Marjan Rnić, nekada prvi čovek OFK Bačke i predsednik komisije za žalbe FSS, pa bivši sudija Dušan Mrakić, koji je kao i direktor Brodarca Dragan Ilić, u Izvršni odbor bio delegiran kao kandidat FS Beograda.

Na kraju, najzvučnije ime među razrešenima, potpredsednik Nenad Bjeković, koji je bio kandidat Pantelićeve opozicije za mesto predsednika FSS u slučaju da prođe njihov plan da smene aktuelnog vršioca dužnosti.

Podsetimo, prethodno je Pantelić smenio i prvog čoveka Javora i predsednika Zajednice Superligaša Dragomira Lazovića i na njegovo mesto postavio Miloša Đelmaša.

Sada se čeka odgovor "opozicij". Plan je bio da se danas u Staroj Pazovi održi sastanak na kome bi oni, tri dana pre zakazane sednice Pantelićevog Izvršnog odbora, njemu izglasali nepoverenje. Da li je ovim razrešenjima plan i propao, ostaje da se vidi...



tagovi

Dragan IlićDušan MrakićNenad BjekovićMarko PantelićFSSJovan Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara