©Reuters
©Reuters

Krenulo je nesrećno, završilo se teškim porazom: Zvezdu u Beogradu spasava samo čudo (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.03.22. | 22:53

Rendžers slavio sa previše ubedljivih 3:0, srpskom šampionu poništena tri gola zbog ofsajda, a jedanaesterac je promašio i Aleksandar Katai

Crvena zvezda je na svojoj koži osetila težinu igranja završnice jednog ozbiljnog evropskog takmičenja kao što je Liga Evrope. Srpski šampion nije uspeo da dođe do onoga po šta je došao u Glazgov, a to je da pokvari igru domaćina i stigne do pozitivnog rezultata. Sastavu Dejana Stankovića je na početku i samom kraju sreća okrenula leđa, poništena su mu čak tri gola zbog ofsajda, Aleksandar Katai je promašio i jedanaestrac, a u međuvremenu je upao i u kandže snažne i brze ekipe Đovanija van Bronkorsta. Sve to je Beograđane koštalo teškog poraza na Ajbroksu - 0:3 (0:2).

Jasno je da je crveno-belima za prolazak u četvrtfinale biti potrebno pravo čudo za sedam dana na stadionu Rajko Mitić (18.45). Crveno-beli su na samom početku meča osetili i pokazali da mogu da se nose sa šampionom Škotske. Ipak, falilo je i sreće i lukavosti. Rendžers je sve to umeo da iskoristi, surovo da kazni i priredi pravo slavljeničko veče svojim fenomenalnim navijačima.

Izabrane vesti

Crvena zvezda nije uspela da pronađe rešenje za prekide Rendžersa, ali i najbolje najbolje igrače domaćina. Tavernije je bio perfektan iz prekida, postigao je gol iz jedanasterca i namestio treći Leonu Balogunu posle kornera. A napadački njuh u 15. minutu pokazao je i Alfredo Morelos, kaznivši lošu reakciju Strahinje Erakovića. Ipak, kroz najteže muke definitivno je prošao Kristijano Pičini, koji nije znao šta će sa brzonogim i izuzetno snalažljivim Rajanom Kentom, pa je na kraju Stanković morao da ga vadi iz igre u 71. minutu.

Sa druge strane, uloga tragičara pripala je Aleksandru Kataiju. Zvezdinoj destki su u trećem i 13. minutu poništeni golovi zbog ofsajda, a onda nije uspeo da iskoristi jedanaesterac u 24. minutu, koji bi srpskog šampiona tada potpuno vratio u igru. Nesrećno veče za Beograđane upotpunila je prečka Gelora Kange nakon stravično snažnog udarca u 73. minutu, odnosno poništen gol El Fardu Bena u 85. minutu, nakon udarca Mirka Ivanića.

Crvena zvezda je morala da postigne gol večeras, koji bi revanš učinio mnogo neizvesnijim. Ovako, punoj Marakani preostaje samo da sanja neko novo fudbalsko čudo.

Još u trećem minutu, kada je poništen prvi pogodak Aleksandra Kataija bilo je da srpski šampion može ravnopravno da se nosi sa škotskim. Ipak, sve se preokrenulo u osmom minutu, kada je posle kontakta sa Slavoljubom Srnićem u kaznenom prostoru gostiju pao izuzetno opasni Rajan Kent. Usledila je reakcija iz VAR sobe, na kraju je proveravao i Serdar Gozubujuk, koji je presudio u korist domaćina. Hladnokrvni egzekutor najstrože kazne bio je kapiten Džejms Tavernije.

Kataiju je samo tri minuta kasnije ponovo poništen gol zbog ofsajda, ali tu nije bio kraj agonije za srpskog šampiona i njenog majstora iz Srbobrana. U 15. minutu domaćin, tačnije lukavi Alfredo Morelos, iskoristio je lošu reakciju mladog Strahinje Erakovića, koji je centaršut Džeka glavom skrenuo na drugu stranu gde je bio ubitačni Kolumbijac i snažnim udarcem matirao Borjana.

U 23. minutu je delovalo da se sreća konačno osmehnula Crvenoj zvezdi. Džek je srušio Ivanića u kaznenom prostoru, holandski arbitar je ponovo pokazao na belu tačku, a odogovrnost je preuzeo Aleksandar Katai. Pročitao ga je Alan Mekgregor i sjajno skinuo loptu iz donjeg desnog ugla.

Rajan Kent se u završnici prvog dela igre ispostavio kao ubedljivo najveća opasnost po gol gostiju. Dosta problema je levo krilo Rendžersa stvaralo Kristijanu Pičiniju, ali se srećom za Beograđane mreža Milana Borjana nije ponovo tresla. Obe ekipe su imale po nekoliko opasnih pokušaja, ali ije bilo pravih stopostotnih šansi. Najozbiljniji je bio pokušaj Morelosa sa distance, odličnu priliku je imao Ohi u trećem minutu nadoknade, ali se ponovo radilo o ofsajdu.

Izašla je visoko Crvena zvezda u drugom poluvremenu, što je predstavljalo rizik za primanje još jednog gola. Domaćin je u 51. minutu dobio još jednu priliku da pokaže koliko je opasan iz prekida. Tavernije je još jedan izveo perfektno, visoki Leon Balogun je bio viši od svih svojih čuvara, uključujući i Ohija, snažno je šutirao iz samu levu stativu, pa Borjan nije mogao da je ukroti.

Treći pogodak je igračima Rendžersa ubrizgao ogromnu dozu samopouzdanja. Zvezda je sa druge strane pogubila konce, doživela i fizički i emotivni krah, ali je uspela da se podigne ulascima Milana Pavkova i Mohameda el Fardu Bena, a kasnije još više uvođenjem Milana Gajića umesto indisponiranog Pičinija. Nekadašnji mladi reprezentativac je u nekoliko navrata odlično probijao po desnom boku, a kreirao je i stopostotnu šansu svog tima pet minuta pre kraja, ali ni ona nažalost nije realizovana. Nesrećnu završnicu meča kompletirali su prečka Kange i poništen gol Bena, pa Zvezda za srpsku prestonicu nosi čak tri boda zaostatka. Moralo je da bude mnogo bolje od ovoga.

GLAZGOV RENDŽERS - CRVENA ZVEZDA 3:0 (2:0)

/Tavernije 11 pen, Morelos 15, Balogun 51/

Glazgov

Stadion: Ajbroks

Gledalaca: oko 50.000

Sudija: Serdar Guzubujuk (Holandija)

Žuti kartoni: Džek, Aribo (Rendžers), Sanogo, Rodić, Eraković Zvezda)

GLAZGOV RENDŽERS (4-2-3-1): Mekgregor - Tavernije, Goldson, Basi, Balogun - Džek (75. Sands), Lundstrem - Aribo (75. Sakala), Kamara, Kent - Morelos.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Pičini (72. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Srnić (61. Ben) – Katai (85. Motika), Kanga, Ivanić – Ohi (61. Pavkov).


tagovi

Dejan StankovićAleksandar KataiAlfredo MorelosDžejms Tavernije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara