Foto: Starsport
Foto: Starsport

Krilo TSC-a bez dileme nakon pola sezone: Tim smo za Evropu, rastemo iz dana u dan

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 19:45

Perspektivni ofanzivac optimistično gleda ka drugom delu prvenstvene trke

Rezultatska kriza sredinom jesenjeg dela sezone uticala je na aktuelni plasman TSC-a, međutim tim iz Bačke Topole igrama na početku prvenstvene trke i neposredno pred odmor potvrdio je potencijal te će u prolećne izazove ući sa ambicijom da se plasira u kvalifikacije za Ligu konferencije. Nesporni kvalitet međutim biće potrebno da izabranici Žarka Lazetića potvrde na terenu i uspostave kontinuitet kako bi nadoknadili četiri boda u odnosu na četvrtoplasiranu Vojvodinu, a Jug Stanojev, krilni napadač TSC-a, nema dilemu kada govori o potencijalu tima čije boje brani.

Izabrane vesti

"Imali smo veoma dobar početak u prvenstvu, vezali smo četiri pobede i bili smo u sjajnoj formi. Žavršili smo deseti, ali je tabela takva da su sve ekipe na nekoliko bodova razlike i sledi uzbudljivo proleće. Imamo ekipu za koju smatram da može da bude među prve četiri, ubeđen sam u to", rekao je hitri krilni fudbaler i dodao: "Bilo je oscilacija u igri, što je i normalno. Na pojedinim utakmicama smo morali da ostvarimo više, ali nam je falilo i dosta sreće. Ambicije kluba su uvek visoke, rastemo iz dana u dan kao tim i sa ovim fenomenalnim uslovima TSC mora da bude među timovima koji će igrati u Evropi".

Rukovodstvo kluba se u oktobru rastalo sa strategom Mladenom Krstajićem, nakon čega je upražnjeno mesto na klupi zauzeo Žarko Lazetić, a Stanojev je ovom prilikom istakao da su se igrači brzo adaptirali na rad novog stručnog štaba.

"Promene su normalne u fudbalu. Jednostavno, nije moguće da uvek sve funkcioniše kako je planirano. Imali smo nakon promene malo vremena do kraja polusezone da se adaptiramo na novi stručni štab, ali smo prihvatili i ispunili zahteve. Sada imamo pred sobom ceo pripremni period da se uigramo i mislim da će sve doći na svoje".

Uprkos određenim oscilacijama TSC je ostavio dobar utisak, a sliku je mogao dodatno da popravi na utakmici protiv Crvene zvezde kojom je spustio zaveesu na jesen. Tim iz Bačke Topole dva puta je imao gol prednosti, ali je ceo plen nakon preokreta pripao gostima. Pri osvrtu na susret sa aktuelnim šampionom i klubom u kojem je ponikao, Stanojev je svestan da je njegov tim propustio priliku da vrlo dobro izdanje naplati makar remijem.

"Izašli smo visoko protiv Zvezde, nismo se uplašili, što je i rezultiralo sa 2 pogotka u prvom poluvremenu. Kasnije smo malo pali, primili smo taj treći gol i nismo uspeli da se vratimo".

Sabirajući utiske vihorni ofanzivac stasao u Zvezdinoj školi ocenio je i svoja jesenja izdanja.

"Postigao sam jedan gol i upisao tri asistencije, siguran sam da mogu i moram bolje. Neophodno je da imam više koncentracije u završnici i da budem još konkretniji u ofanzivi", kazao je Stanojev.


tagovi

TSC Bačka TopolaJug Stanojevzimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara