Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Krisijuma gura Šapekoense u Seriju C

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.10.23. | 23:03

Tigrovi se bore za promociju u najjači brazilski rang, dok sudbina Zelenih ne deluje svetlo

Iako njihovi dueli ne važe za neku vrstu Klasika, Krisijuma i Šapekoense noćas (02.30) se sastaju u jednom od saveznih okršaja Santa Katarine, sa prizvukom odluke i velike važnosti za nastavak kampanje u drugom po snazi fudbalskom rangu Brazila. Duel će se odigrati na stadionu Žeriberto Žulse, u Krisijumi, kao deo rasporeda za 32. kolo Serije B. Utakmica može biti odlučujuća za obe strane, a razlozi su veoma različiti. Tigre i dalje živi svoj san da ponovo postane član Serije A, dok i slučaju Šapea, svaki bod je dragocen u grčevitoj borbi da izbegne drugo propadanje za manje od godinu dana, ovoga puta u Seriju C. Dodajući rivalstvo u ovom scenariju, igra dobija još veći značaj.

Pobeda je rezultat koji oba tima priželjkuju, ipak ni Krisijumi ni Šapekoenseu nije svojstveno da previše rizikuju u potrazi za trijumfom. Naprotiv, i jedni i drugi su reaktivni timovi, više vole da puste protivnika da se upusti u igru i čekaju prilike za kontranapad.

Izabrane vesti

Domaći tim neće moći da računa na Tonija i Felipea Vizeua, koji su povređeni, ali ipak na ovaj duel stiže sa statusom favorita sa željom da iskoriste prednost svog terena, sa ciljem da dođu do još jedne koja bi ih približila mestima koje vode ka promociji u najvišu kategoriju. Posle dva uzastopna poraza u gostima, popularni Tigrovi su prošlom kolu, 8. oktobra, uspeli da pred svojim navijačima savladaju lidera šampionata Vitoriju, minimalnim rezultatom i golom Edera Martinsa, nekadašnjeg napadača italijanskih prvoligaša Empolija, Sampdorije i Intera iz Milana.

02.30: (1,90) Krisijuma (3,30) Šapekoense (4,00)

U poslednjih pet duela, Krisijuma je zabeležila dve pobede, remi i dva poraza, pobedivši Mirasol i Vitoriju, pored toga što je remizirala sa Sport Resifeom i pretrpela poraze od Žuventuda i Atletiko Gojanijensea. Tim je trenutno na osmom mestu Serije B, sa 51 osvojenim bodom, tri iza Gvaranija, koji otvara zauzima četvrto i poslednje mesto u zoni pristupa ka Seriji A. U dosadašnjem toku šampionata, sastav Klaudija Tenkatija zabeležio je 11 pobeda, samo jedan nerešen rezultat i tri poraza kada je Krisijuma izašla na teren kao domaći tim, uz 21 postignut i samo devet primljenih golova.

Sa druge strane, Šapekoense je u prethodnom kolu doživeo neočekivani ishod protiv ABC-a. Suočeni sa najlošijim timom u Seriji B brazilskog šampionata i koji samo čeka matematičku potvrdu ispadanja u Seriju C, Zeleni nisu umeli da iskoriste loše stanje rivala. Pogotovo što je meč odigran u gostima na Areni Konda. Frustracija navijača Šapea zbog remija bez golova bila je ogromna. Sjajnu šansu za pogodaka imao je Enrikue Dourado, napadač čija je specijalnost izvođenje penala. Upravo takvu jednu priliku protraćio je u 40. minutu prvog poluvremena.

Opet, bio je to rezultat koji je produžio Šapekoenseov niz bez poraza, ali ono što je mnogo više zabrinjavajuće jeste da je to bila sedma uzastupna utakmica bez pobede. Poslednji uspeh Šape je zabeležio još 23. avgusta kada je pobedio Botafogo SP u Ribeirao Pretu 2:1. Sastav Klaudija Olivere sakupio je 30 bodova ostvarenih iz šest pobeda, 12 remija i 13 pretrpljenih poraza, i trenutno se nalazi na 17. mestu na tabeli, što znači da je prvi tim ispod crte. Četiri boda iza Ponte Prete, koja je šesnaestoplasirani i prvi tim van zone ispadanja. Kao gost, Šape ima jednu od najgorih kampanja na turniru, gde je zabeležio smo tri pobede, uz pet remija i sedam poraza, sa ukupno 16 postignutih i 21 primljenih golova.

Sa trijumfima u 11 od 15 odigranih utakmica na stadionu Žeriberto Žulse, Krisijuma se dodatno uzdigla posle pobede nad liderom u prošlom kolu i sa širokim oreolom favorita izlazi na megdan Šapekoensu, koji nije pobedio u sedam uzastopnih kola. Od početka ove kalendarske godine, Krisijuma i Šape su odmerili snage u dva navrata. Prvi put u saveznom šampionatu Katarinense, kada je na Konda Areni zabeležen remi od 1:1, a identičnim rezultatom, takođe u Santa Katarrini završen je i njihov prvi okršaj u Seriji B.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

BRAZIL 2 - 32. KOLO

Sreda

ABC - Mirasol 1:2 (0:2)

/Anderson 74 - Ze Roberto 10, Negueba 21/

Četvrtak

Vila Nova - Botafogo SP 3:1 (2:0)

/Doma 14, Dantas 40, Igor Enrike 57pen - Diogo Silva 70/

Subota

02.30: (1,90) Krisijuma (3,30) Šapekoense (4,00)

22.00: (2,35) Ituano (3,00) CRB (3,10)

22.00: (1,50) Novorizontino (3,70) Tombense (7,00)

23.30: (1,85) Seara (3,25) Sampajo Korea (4,30)

Nedelja

20.45: (2,90) Ponte Preta (2,95) Atletiko GO (2,50)

23.00: (1,98) Vitorija (3,15) Guarani (3,90)

23.30: (2,40) Londrina (3,00) Avai (3,00)

Utorak

01.00: (2,40) Žuventud (2,95) Sport Resife (3,05)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 2ŠapekoenseKrisijuma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara