Foto: LRVicenza
Foto: LRVicenza

Kristijan Mađo se ne predaje, igraće i u 41. godini

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 20:15

Veteran pronašao novi angažman posle osmomesečne pauze

Mnogi bi po ulasku u petu deceniju života razmišljali o penziji i trošenju zarađenog novca, ali ne i Kristijan Mađo. Italijanski veteran ne želi da se preda i ne pada mu na pamet da kopačke kači o klin. Umesto toga, Mađo, koji je pre deset dana ušao u 41. godinu života, karijeru će nastaviti na dobro poznatom mestu, u Vićenci, sa kojom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Iako je zimus doveo devetoricu novih fudbalera, italijanski drugoligaš nije tokom prelaznog roka uspeo da završi čitav posao. Levog beka i štopera su uspeli da dovedu, ali desnog nisu, pa su iskoristili priliku angažuju svog nekadašnjeg đaka koji je prethodnih osam i po meseci bio bez kluba pošto se letos rastao sa Lećeom.

Izabrane vesti

Mađo se tako posle 19 godina vratio u klub u kojem je ponikao i 2000. godine debitovao u Seriji A. Najveće uspehe doživeo je sa Napolijem sa kojim je osvojio dva trofeja italijanskog Kupa, jedan Superkup i igrao Ligu šampiona i Ligu Evrope. Pored Vićence i Napolija, nastupao je još za Trevizo, Fiorentinu, Sampdoriju, Benevento i Leće.

Vićenca se trenutno nalazi na 19. poziciji sa svega 14 bodova, pet manje od prvog tima izvan opasne zone, te je do kraja očekuje žestoka borba za opstanak.



tagovi

Kristijan MađoVićencaSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara