Kriza? Junajted stavio na sto 80.000.000 za Markosa Ljorentea

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 10:08

Ali Špancu se ne ide iz Atletika

Ne pogađa korona-kriza podjednako klubove u svim zemljama. Englezi su odavno priča za sebe. Dok klubovi u ostalim ligama, čak i onim najkvalitetnijim, smišljaju načine na koje bi sanirali finansijsku štetu nastalu prvenstveno odsustvom navijača, na Ostrvu uveliko planiraju letnji prelazni rok i bez ustezanja su spremni da izdvoje enormne sume novca na pojačanja. Da je tako najbolje potvrđuje najnovija informacija madridskog AS-a, koji tvrdi da Mančester Junajted želi Markosa Ljorentea. I ne samo da ga želi, već je Jorgandžijama dostavio i ponudu vrednu ni manje ni više nego 80.000.000 evra.

U neka srećnija vremena u Atletiku ni u ludilu ne bi pomislili da puste ponajboljeg igrača. Ali gubici u doba pandemije su preveliki, a madridski klub je usled prerane eliminacije u Ligi šampiona ostao bez dodatnih prihoda, zbog čega su ponudu Junajteda na Vanda Metropolitanu ozbiljno uzeli u razmatranje.

Izabrane vesti

Međutim, i da se odluče da je prihvate, teško da će do transfera doći, jer Ljorente ne želi da menja sredinu. Ugodno mu je u Atletiku, nedavno je u Madridu sagradio i kuću i ne namerava da napušta glavni grad Španije, napominje madridski list.

(4,00) Kongo (3,05) Senegal (2,00)

Ljorente je svestan finansijskih poteškoća sa kojima se njegov klub suočava i nijednog trenutka nije pravio problem po pitanju smanjenja plate. Štaviše, zbog odličnih partija je u međuvremenu dobio i povišicu, izjednačivši se sa Kokeom i Saulom po visini godišnjih primanja, mada je nijednom nije zahtevao.

AS podseća da je Junajted već pokazivao interesovanje za Ljorentea prošle zime. Pregovori su se vodili sve do kraja januara, ali ni tada Španac nije želeo da napušta Atletiko, iako nije imao ozbiljniju ulogu u timu Čola Simeonea. Međutim, nekih četrdesetak dana kasnije njegov status se promenio - odigrao je partiju karijere na Enfildu i od tada Markosove partije više ne prolaze ispod radara. Ne samo Junajtedu, AS piše da ga i Pari Sen Žermen prati već duže vreme. Ali Mančester je za sada jedini i više nego konkretan, ponuda je na stolu, samo što je Markos Ljorente izgleda već pronašao svoj Teatar snova.


tagovi

Markos LjorenteMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara