©Reuters
©Reuters

Kriza usled slučaja Embape ne jenjava: Sve glasnije priče o odlasku Kamposa i Enrikea

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 01:00

Klub ipak demantovao nezadovoljstvo šefa stručnog štaba

Kriza prouzrokovana statusom Kilijana Embapea u Parizu ozbiljno se odrazila na atmosferu u redovima Svetaca, te su sve glasnije priče kako bi epilog mogao da predstavlja i rastanak sa Luisom Enrikeom i Luisom Kamposom. Zastoj oko pregovora i suspenzija napadača Pari Sen Žermena ozbiljno su uzdrmali čitav klub, a prema pisanju Marke, na dešavanja na Parku prinčeva nije ostao imun ni Luis Enrike koji prema tvrdnjama sa Pirineja razmatra ostanak u klubu. Isti izvor kao glavne razloge za strategovo razmatranje narednog koraka navodi situaciju sa Embapeom kojoj se ne nazire epilog usled igračeve odluke da ne produži ugovor sa Parižanima, kao i činjenicu da se Luisu Kamposu, čoveku koji je doveo Enrikea, ozbiljno drma stolica.

Sapuica koju su režirali Pari Sen Žermen i Embape trenutno je bez jasnog raspleta, a posledice iste mogle bi da kao prvu žrtvu odnesu Luisa Kamposa. Najodgovorniji za sportska pitanja u šampionu Francuske čovek je od kojeg se očekivalo da ima presudnu ulogu u respletu zamršene situacije sa golgeterom. Ipak, kako navodi Lekip, Kamposova sudbina na Parku prinčeva je sve neizvesnija.

Izabrane vesti

Iako, Kampos i Embape imaju snažnu vezu koja datira još iz Monaka kada je u sukobu napadača i trenera Portugalac stao na stranu fudbalera, čelnik Pari Sen Žermena nije uspeo da grugi put ubedi Francuza da napravi korak kojem su se nadali u klubu. Upravo Kampos je bio najzaslužniji za prethodni Embapeov paraf na profužetak saradnje sa Parižanima posle čega je i stigao u klub i postao praktično prvi operativac Nasera Al Kelaifija. U kojoj meri je Portugalac imao poverenje prvog čoveka kluba najbolje je oslikano kroz činjenicu da je klub praktično pustio niz vodu bivšeg sportskog direktora i Kamposu pružio odrešene ruke.

Upravo glavni čovek za sportska pitanja bio je glavnia spona u dovođenju Luisa Enrikea na mesto stručnog štaba, ali je preko noći, aktuelna kriza poremetila sve u klubu. Na sve glasnije priče o odlasku Kamposa nadovezale su se vesti iz Španije da i Enrike razmatra naredni korak, ali je iz prestonice Francuske stigao demanti. Klupski portparol je u izjavi za Fabricija Romana istakao da se radi o "potpunim besmislicama" i da su "glasine o nezadovoljstvu i neizvesnosti sudbine trenera potpuno neosnovane". Ipak, čitava atmosfera u i oko kluba ostavlja prostor za sumnju, posebno ukoliko se uzme u obzir činjenica da je Enrike kroz dosadašnju karijeru stekao epitet čoveka koji ima kratak fitilj i ne odstupa od svojih stavova.


tagovi

Luis EnrikeLuis KamposKilijan EmbapePari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara