©Star Sport
©Star Sport

Kriza uzela maha: Milojevićev APOEL ponovo remizirao, Kokorin odveo Aris na +3

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 21:18

Bez golova na GSP stadionu, lider savladao Pafos na svom terenu (2:1) i uvećao prednost

Nema kraja seriji loših rezultata kiparskog APOELA, crni niz je došao do brojke od pet mečeva, što je iskoristio Aris iz Limasola i četiri kola pre kraja došao do tri boda prednosti na čelu tabele. Na GSP stadionu je odolela Omonija, koja je promašila jedanaesterac u osmom minutu, ali ima razloga da bude zadovoljna konačnim rezultatom, s obzirom na to da je sastav Vladana Milojevića napadao od početka do kraja utakmice. Ali, nijednu šansu nije uspeo da iskoristi - 0:0.

Sa druge strane, Aris se pošteno namučio sa Pafosom na svom terenu, ali je slavio zahvaljujući golu iskusnog ruskog napadača Aleksandra Kokorina u 85. minutu utakmice. Bio je to 12. gol golgetera za kojeg se pre desetak godina u ruskom fudbalu plaćalo obeštećenje od skoro 20.000.000 evra, ali čija bi pozajmica iz Fjorentine mogla da se ispostavi ključnom u borbi za šampionski trofej.

Izabrane vesti

APOEL je pogledala sreća u pomenutom osmom minutu, kada je Karim Ansafarid poslao loptu preko prečke iz jedanaesterca, ali je do kraja utakmice fortuna bila na strani gostiju. Domaća navala je bila potpuno nemoćna u završnici svojih napada, koji su posebno bili brojni u drugom poluvremenu. Ipak, kao na traci su se smenjivali promašaji El Fardu Bena, Dalsija, Kvilitaje i Makede. Iskusni Italijan je u 64. minutu zamenio Bena, a 11 minuta kasnije je zatresao prečku Omonijinog gola.

"Momci su primenjivali ono što smo radili na treningu. Imamo mnogo šansi, ali takav je fudbal. Razočaranje je u svlačionici, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da se uzdignemo. Ostalo je još 12 bodova. Pristiak je veliki. Ja i moji saradnici preuzimamo odgovoronost, igrači to znaju. Ono što smo postigli došlo je vrednim radom, ne postoji drugi način. Siguran sam da ćemo uspeti", rekao je Milojević posle meča, koji ima dosta problema sa povređenim igračima.

Aris je Kolosiju, periferiji Limasola, bio prinuđen dva puta da dolazi do prednosti protiv bivšeg lidera Pafosa. Janik Gomis je domaćina doveo u vođstvo u 61. minutu utakmice, ali je devet minuta kasnije izjednačio Žairo.

Ipak, domaćinu se isplatila velika upornost u završnici meča, što je krunisao golom Kokorina u 85. minutu utakmice.



tagovi

Vladan MilojevićAleksandar Kokorin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara