Zlatko Krmpotić (©Starsport)
Zlatko Krmpotić (©Starsport)

Krmpotić zategao odbranu, ali je pokvario najbolji napad lige

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 10:29

Od dolaska iskusnog srpskog stručnjaka, USM Alžir nije uspeo da popravi rezultate u domaćem šampionatu. Crnu seriju pokušaće da prekine u subotu od 18 časova protiv Šelguma

Izgubili su malo konce čelnici USM Alžira ove sezone, kao da su rastrzani između želja i realnih ciljeva. Tek je nedavno počela druga polusezona šampionata Alžira, a već je promenjeno tri trenera. Nedavno je postavljen za šefa stručnog štaba naš strateg Zlatko Krmpotić, pred kojeg je postavljen težak zadatak – da izbori plasman u Ligu šampiona. Za sada, nažalost, ne ide mu dobro, vezao je četiri meča bez pobede. Niz, koji će probati da prekine u subotu od 18 časova, kada mu u goste dolazi Šelgum.

USM je počeo sezonu sa francuskim trenerom Denisom Lavanjom, a posle osam mečeva je on dobio otkaz. Zamenio ga je domaći strateg Azedin Rahim, međutim u klubu se zadržao samo 46 dana. Iako je beležio sasvim solidne rezultate, smenjen je i na njegovo mesto je došao Krmpotić. Ima 63-godišnji trener bogato iskustvo u Africi, radio je u Mazembeu iz DR Konga, zambijskom ZESKO Junajtedu, Džvaneng Galaksiju iz Bocvane, APR-u iz Ruande i Polokvane Sitiju iz Južne Afrike. Sada pokušava da ostvari trag i u Alžiru.

Izabrane vesti

Kada je preuzeo USM, Krmpotić je seo na klupu u tom momentu najboljeg napada u ligi. Doduše, Beluizdad, Saura i ES Setif su odigrali nešto manje mečeva zbog učešća na međunarodnoj sceni, pa nije baš situacija potpuno realna. Ipak, stoji da je posle 17 utakmica USM Alžir postigao 27 golova, a od dolaska Krmpotića na pet utakmica – samo jedan!

Na debiju srpskog trenera USM je savladao Husein Dej sa 1:0, posle čega je stupila kriza. Četiri meča bez pobede, samo tri osvojena boda. Barem, je zategnuta odbrana – poslednje tri utakmice su završene 0:0.

18.00: (1,37) USM Alžir (4,20) Šelgum (9,00)

U intervjuu posle remija sa jednim od najslabijih timova u ligi, Relizanom, predsednik USM-a Ašur Đelul je za loše rezultate okrivio – sportskog direktora! Stao je uz Krmpotića, priznao je da je Hosin Ašiju napravio grešku što je insistirao na tome da vrati pojedine bivše igrače USM-a. Đelul tvrdi da je zbog njih pokvarena atmosfera u samom timu.

Zlatko ima naše puno poverenje, verujem da radi dobar posao od kako se prihvatio zadatka. Razgovarao sam sa njim i članovima stručnog štaba, pitao sam ih šta očekuju posle serije loših rezultata i rekli su mi da znaju gde se grešilo i da će da ipsrave to. Uvereni su u pobedu nad Šelgumom”, kazao je prvi čovek USM-a.

Klub iz prestonice zemlje sa severa Afrike često je kroz istoriju dovodio inostrane stručnjake, ali uglavnom iz zemalja sa istog govornog područja, iz Francuske ili Belgije. Samo petorica trenera su došli, a da im francuski jezik nije maternji – Čeh Geza Koločaj, Argentinci Oskar Fulon i Migel Hamondi, Nemac Oto Fister i sada Krmpotić.

Do kraja sezone je ostalo još 11 kola, tako da ima dovoljno vremena da se situacija na tabeli popravi. USM je peti sa 36 bodova, s tim što i Kabilija i ES Setif imaju manje odigranih utakmica i mogu da prestignu Krmpotićev tim.

Prva dva mesta vode u Ligu šampiona, treće sigurno u Kup konfederacija, a možda i četvrto, u zavisnosti od rezutlata u Kupu Alžira. Jedan od konkurenata USM-u je i Paradu, trenutno četvrtoplasirani tim šampionata, sa tri boda više. Tu ekipu je nedavno preuzeo doskorašnji strateg Grafičara, Boško Đurovski, koji je debitovao trijumfom nad Tlemsenom sa 3:1.

Što se tiče Šelguma, on se bori za opstanak. Popravio je značajno svoj položaj pobedama u poslednja dva kola nad Biskrom (3:1) i ES Setifom (1:0). Doživeo je Šelgum samo jedan poraz u poslednjih pet kola, s tim što je sva četiri meča na kojima je osvojio barem po bod odigrao kod kuće. Na tom terenu je u jesenjoj polusezoni USM osvojio bod, odigrao je sa Šelgumom 0:0.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ALŽIR 1 – 23. KOLO

Subota

15.00: (2,40) Arba (2,90) Oran (3,15)

15.00: (1,28) Konstantin (5,00) Relizan (10,0)

15.00: (1,42) ES Setif (4,00) Magra (7,75)

15.00: (1,50) Olimpik Medea (3,70) Tlemsen (7,00)

18.00: (1,37) USM Alžir (4,20) Šelgum (9,00)

Nedelja

15.00: (3,90) Husein Dej (3,10) Beluizdad (2,00)

16.00: Biskra - Kabilija

16.00: Paradu - MC Alžir

16.00: Saura - ASO Šlef

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Alžir 1USM AlžirZlatko Krmpotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara