Džon Meri (©AFP)
Džon Meri (©AFP)

Krojf bez Merija nema čemu da se nada protiv Kanavarovih zvezda

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 09:50

Dva duela danas u prvenstvu Kine

Najdominantniji kineski klub u poslednjoj deceniji demonstrira silu i u tekućem šampionatu. Guangdžou Evergrande gotovo da nema nijednog dostojnog takmaca u Grupi A kineske Superlige, o čemu svedoči gotovo perfektan ućinak. Među teške protivnike svakako ne možemo da ubrojimo Šendžen, koji je na sedam prethodnih dvoboja sa Tigrovima Fabija Kanavara doživeo isti broj poraza. Danas se očekuje i osmi, u okviru 10. kola prvenstva (12.00).

Izabrane vesti

Evergrande u meč ulazi posle pobede u gradskom derbiju protiv RF-a sa 2:1, i to posle preokreta. Pobednički gol stigao je u nadoknadi, a bio je delo Paulinja, koji je iskoristio tragičnu grešku protivničkog golmana. Ostaje nejasno otkud tolike kritike kineske štampe prema treneru Kanavaru, jer ne može da se kaže da je ekipa van forme kada je u seriji od pet mečeva bez poraza, i do sada je poklekla samo od Daljena.

Nijedan od glavnih aduta Italijana nije van stroja, pa se očekuje da Paulinjo, Taliska i Elkeson zauzmu svoja mesta u ofanzivnom delu.

Sa druge strane, Šendžen je u protekloj rundi odoleo protiv Šangaja Šenhue, izborivši remi bez pogodaka i završivši četvrti duel zaredom bez neuspeha. Angažovanje Holanđanina Đordija Krojfa na mestu trenera pokazalo se kao pogodak, jer je od dolaska na kormilo popularnih Feniksa ekipa osvojila osam od mogućih 15 bodova, dok je učinak pre njega bio svega tri boda.

U ovom duelu Krojf se suočava sa ogromnim problemima. Naime, najbolji strelac ekipe Džon Meri sa šest pogodaka, inače nekada adut Vojvodine, zaradio je crveni karton i suspendovan je za okršaj sa prvakom, dok u opticaju nije još jedan napadač Gao Lin.

U drugom meču današnjeg programa Šangaj Šenhua dočekuje Šandung (14.00). Nominalni gost je donedavno bio rame uz rame sa Guangdžouom u borbi za liderstvo, a sada se vratio na treće mesto. Ukoliko danas izgubi, rizikuje da se u bliskoj budućnosti sroza na četvrto mesto.

Šangaj Šenhua je u velikom riziku da ostane van zone plej-ofa, jer rezultati poslednjih utakmica ne ulivaju nikakav optimizam. Plavi su nanizali četiri susreta bez trijumfa i očajnički im treba slavlje. U meč ulaze bez Stefana el Šaravija koji je imao obaveze sa reprezentacijom Italije u Ligi nacija.

KINA 1 - 10. KOLO

GRUPA A (DALIJEN)

Utorak

Guangdžou RF - Henan 3:1 (3:1)

Daljen - Đengsu 1:1 (1:0)

Sreda

12.00: (1,40) Guangdžou Evergrande (4,40) Šenžen (7,00)

14.00: (5,30) Šangaj Šenhua (3,70) Šandung (1,60)

GRUPA B (SUČOU)

Četvrtak

12.00: (1,22) Peking Guan (6,25) Tjenđin Teda (10,0)

14.00: (1,30) Šangaj SIPG (5,30) Ćingdao (8,00)

Petak

12.00: (3,80) Čungćing (3,45) Hebej (1,90)

14.00: (2,90) Šiđuažuang (3,20) Vuhan (2,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1Guangdžou EvergrandeŠandungŠangaj ŠenhuaŠenžen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara