De Brujne i Kros u duelu (©Reuters)
De Brujne i Kros u duelu (©Reuters)

Kros: Bajern najbolji na svetu, ali to nije naš problem

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 14:51

"Ne vidim da nam je potrebna Superliga", poručio vezista Reala

Pobedom nad Pari Sen Žermenom u finalu Lige šampiona Bajern Minhen je preuzeo evropsku krunu. Učinio je to na simboličan način i preuzimanjem prvog mesta od Reala na UEFA rang listi, a da Bavarci trenutno nemaju konkurenciju na Starom kontinentu priznao je i vezista Madriđana Toni Kros.

Izabrane vesti

"Nema sumnje da Bajern poslednjih meseci igra najbolji fudbal na svetu. Real Madrid je bio najbolji nekoliko godina u nizu, sada je to Bajern. To ne govori ništa loše o nama. Znamo koliko je teško održati se na tako visokom nivou. Nemoguće je deset godina pobeđivati sve redom", kazao je nemački reprezentativac, pa pojasnio:

"Kada pogledate kako Bajern igra poslednjih meseci sve je jasno. Malo je utakmica koje nisi dobili sa tri, četiri ili više golova razlike. Na koncu, osvojili su Ligu šampiona, a za mene je najbolji tim onaj što osvoji Ligu šampiona. To je najteže takmičenje na svetu. Da, mogu da kažem da su bolji od nas, ali to sada nije bitno. Ne igramo u njihovoj ligi, nismo u istoj grupi Lige šampiona, tako da to nije problem. Bar za sada".

Kros je još pojasnio na šta je konkretno mislio kada je kazao da je protiv formiranja evropske Superlige...

"Sigurno da u tome postoje neke pozitivne stvari. Gledali bismo utakmice visokog intenziteta, svaka bi bila kao polufinale Lige šampiona. I svi volimo da gledamo takve duele. Ali potrebno je voditi računa i o nekim manjim klubovima. Da svi budu konkurentni. Brinem i za neke druge stvari. Trenutno imamo svega tri i lli četiri nedelje pauze tokom godine. Treba povesto računa o zdravlju igrača. Igramo na svaka tri dana, umorni smo... To novo takmičenje značilo kao da imate još jedno prvenstvo sveta. A ne vidim da nam je to potrebno. Igrači to neće moći da izdrže", upozorio je Kros.


tagovi

Toni Kros

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara