Krstajić (©AFP)
Krstajić (©AFP)

Krstajić može da ostane jedino ako Ivić odbije Makabi

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 17:32

Tako tvrde izraelski mediji

Ako je u subotu odradio poslednji meč na klupi Makabija iz Tel Aviva, Mladen Krstajić se oprostio u velikom stilu.

Srpski stručnjak je u poslednjem kolu prvenstva dobio večiti derbi protiv Hapoel Tel Aviva sa 2:0 i time je oduševio navijače, koji su u velikom broju došli na trening dan ranije i tražili od ljubimaca da dobiju ovaj meč.

Izabrane vesti

Zavesa na prvenstvo Izraela je pala, a Krstajić i Makabi su završili kao treći na tabeli. Na istoj poziciji su bili žuto-plavi kada je stigao zimus srpski trener, sa dvocifrenim zaostatkom za liderom Makabijem iz Haife. Krenulo je sjajno, pa je usledio period krize, kada je izgubljen korak u šampionskoj trci, da bi na kraju najveći klub Izraela ostao na „minus šest“ u odnosu na prvaka.

Izraelski mediji tvrde da je Mladen Krstajić odradio u subotu poslednji meč na klupi Makabija. Čelnici kluba mu nisu ponudili nastavak saradnje, bar ne do sada, a takav je bio dogovor kada je došao: potpisao je ugovor na šest meseci, sa opcijom da se produži na još jednu sezonu.

Poneko kaže i da su „akcije“ srpskog stručnjaka skočile nakon pobede u derbiju, ali to još ne znači da će mu nastavak saradnje biti ponuđen.

Šta je moj sledeći potez? Sad ću da uživam na plaži u Tel Avivu četiri-pet dana“, rekao je Krstajić novinarima nakon pobede nad Hapoelom.

A, ni Mladen nije siguran da li uopšte želi da ostane u Makabiju. Barem je takve izjave davao prethodnih dana, razočaran što nije sve do kraja sezone dobio bilo kakav signal iz rukovodstva da li ostaje ili ne.

Danas se pominje još jedna opcija: U Makabiju žele da Vladimira Ivića ponovo vide na klupi. Nije to neka novost, pisalo se o tome u poslednjih mesec dana, a bio im je prvi pik i pre godinu-dve. Ivić je ostavio fantastičan utisak u dve sezone u Tel Avivu, osvojio ubedljivo dve titule, oborio brojne rekorde, a kada je on otišao, Makabi je pao.

Navodno, tek ako Ivić bude odbio, otvoriće se mogućnost da Krstajić ostane. Ako bude tada zainteresovan da nastavi posao...

Na tačno 30 utakmica je nekadašnji srpski selektor vodio Makabi i ostvario je bilans od 18 pobeda, sedam remija i pet poraza. Ali, trofeji su izostali...


tagovi

Makabi Tel AvivMladen KrstajićVladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara