Mladen Krstajić (Reuters)
Mladen Krstajić (Reuters)

Krstajića i napadaju i brane, on priča da ima podršku saveza, a Bugari ga već označili kao bivšeg

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.10.23. | 20:43

Prijateljska utakmica sa Albanijom u utorak trebalo bi da bude poslednja za Krstajića na kormilu Bugarske

Ima više od godinu dana, preciznije skoro 15 meseci otkako je Mladen Krstajić postao selektor Bugarske, ali prema najavama medija iz ove zemlje, dani na klupi A reprezentacije su mu odbrojani jer su Bugari jučerašnjim porazom od Litvanije i zvanično izgubli šanse da se direktno plasiraju na šampionat Evrope.

Naime, prijateljska utakmica protiv Albanije u utorak mogla bi da bude poslednja za Krstajića u bugarskom državnom timu. Da, srpski stručnjak ima ugovor od 30. juna 2024. godine, ali nakon što taj meč sa Albanijom bude okončan, Izvršni odbor fudbalskog saveza Bugarske će se sastati i analizirati budućnost aktuelnog selektora. Njemu će prisustvovati i tehnički direktor, odnosno prvi operativac sportskog sektora reprezentacije Georgi Ivanov.

Izabrane vesti

"Imam podrškuku Georgija Ivanova...", rekao je Krstajić nakon razočaravajućeg rezultata protiv Litvanaca uveravajući da njegovoj selekciji nedostaju isključivo rezultati. "Možda su igrači sagoreli u prevelikoj želji za pobedom. Od starta je bila je ideja da ubacimo mlade igrače, da igraju klinci koji će činiti reprezentaciju u narednih 10 godina. Verujte da je sve osim rezultata bilo dobro. Svi koji su u fudbalu i sportu uopšte vide da je napravljen pomak. Uvek je trener odgovoran kada nema rezultata, ali treba sagledati stvari u poslednja tri, četiri meseca. Mislim da smo napravili ozbiljan pomak", govorio je Krstajić pred novinarima.

Krstajić je mandat na klupi Bugarske počeo sa tri vezane pobede, protiv Gibraltara, Severne Makedonije i Kipra i od tada njegova reprezentacija više nije pobedila, a odigrala je još osam utakmica. Istina, namučila je Crnu Goru u Razgradu, ali poklekla posle gola Nikole Krstovića u 70. minutu, bila nadomak trijumfa nad Srbijom koji joj je oduzeo Darko Lazović golom u poslednjim sekundama meča.

Stoga, posle samo dva boda i tri postignuta gola na šest utakmica grupe G evropskih kvalifikacija, bugarski mediji uveravaju da su šanse da Krstajić ostane selektor i nakon pomenutog sastanka u utorak, ravne čudu, odnosno da će neko drugi voditi završne mečeve kvalifikacija protiv Mađarske u Sofiji i protiv Srbije u Leskovcu.

Nakon kraha protiv Litvanije bilo je i onih koji su napadali, ali i onih koji su branili Krstajiča. U odbranu srpskog stratega stao je jedan od najboljih igrača reprezentacije Spas Delev rečima da ne igra trener već igrači i da je ekipa ta koju treba kriviti za loše rezultate. Drugačije mišljenje ima predsednik Slavije iz Sofije Vančeslav Stefanov: "Čim sam video naš tim, postalo mi je jasno da stvari ne idu dobro. Izgubili smo od trećerazredne reprezentacije. Za poslednje dve godine Litvanija ima ukupno tri pobede, dve nad Bugarskom i jednu protiv San Marina", rekao je Stefanov i nastavio: "Krstajić je jednom nogom do otkaza. Priča neke opšte priče. Uopšte nisam uveren da su najbolji bugarski fudbaleri u reprezentaciji. Da li je Spas Delev najbolji napadač Bugarske? Iliju Grueva koristimo kao defanzivca? Dokle ćemo forsirati do iznemoglosti sistem 3-5-2? Očigledno je da nam to ne odgovara. Marin Petkov, nemam ništa protiv dečka, ne može da se nametne u Levskom, ali je starter Bugarske."

Kakva je Krstajićeva sudbina znaće se u utorak uveče, ili sredu ujutru, ali činjenica je da se već uveliko navode imena potencijalnih naslednika - treneri prvoplasiranog i drugoplasiranog tima Bugarske elite Aleksander Tomas (Lokomotiva Plovdiv) i Ilian Ilijev (Černo More), kao i selektor mlade reprezentacije Aleksander Dimitrov, dok kao mogući selektori figuriraju i Stanimir Stoilov koji se razišao sa Levskim ove jeseni, odnosno Ilija Gruev koji od aprila prošle godine i rastanka sa nemačkom Arminijom nije imao angažman.


tagovi

Mladen Krstajićreprezentacija Bugarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara