Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Krunisanje Kragujevčana

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 10:02

Radnički 1923 ima drugu meč loptu da 2020. godinu završi na čelu drugoligaškog karavana u Srbiji. Trener Aleksandar Linta ne vodi domaćina zbog bolesti, a van stroja su Radovan Avram, Miloš Vidović zbog povreda i Vladmir Ćirović zbog kartona. Rovit je nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Mirić

Prvu meč loptu za overu jesenje titule Kragujevčani su propustili u Kruševcu prošle nedelje. Izabranici Aleksandra Linte su odigrali pod Bagdalom bez golova sa Trajalom, ali i dalje imaju lepu prednost od pet bodova u odnosu na novosadski Kabel. Do kraja godine ostala su još dva kola, a u slučaju trijumfa danas (13.00) na stadionu Čika Dača protiv Budućnosti iz Dobanovaca, Radnički 1923 će prezimiti na čelu drugoligaškog karavana.

Domaćin je favorit. Ove sezone na svom terenu ima maksimalan učinak od osam pobeda. Dobanovčani su seriji od četiri utakmice u gostima na kojima nisu slavili. Osvojili su samo bod.

Izabrane vesti

"Ekipa Budućnosti iz Dobanovaca već duži niz godina igra u Prvoj ligi Srbije, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. U svojim redovima imaju par iskusnih i dobrih pojedinaca, koji su u stanju da priprete našem golu. Svakako da imaju i određenih slabosti koje možemo da iskoristimo i dođemo do nova tri boda, kako bismo na predstojeću zimsku pauzu otišli nešto rasterećeniji i kao jedina ekipa u ligi sa svim pobedama na domaćem terenu“, poručuje čuvar mreže Radničkog 1923 Lazar Raičević za sajt kluba.

Mreža Raičevića nije se zatresla na prethodne dve utakmice. U ekipi Dragana Stevanovića prednjače napadači Đurađ Dobrijević i Stefan Ilić, koji su zajedno postigli 11 od ukupno osamnaest golova prvoligaša iz Dobanovaca u dosadašnjem delu takmičenja. Pored njih dvojice, tu je još nekoliko kvalitetnih i dokazanih prvoligaških igrača, poput Gorana Smiljanića, kapitena Slobodana Lučića, kao i dvojica bivših fudbalera kluba sa Čika Dače Filipa Markišića i Nebojše Ivančevića.

Neće Radnički biti kompletan u duelu sa gostima iz Dobanovaca. Radovan Avram i Miloš Vidović su i dalje van stroja zbog povreda, Marko Mirić ima zdravstvenih problema, dok će Vladimir Ćirović pauzirati zbog parnih kartona. Iz zdravstvenih razloga odsustvovaće i šef struke Aleksandar Linta. Na ovoj utakmici sa klupe dirigovaće njegov prvi asistent Nemanja Kaćanski. Dobra vest je da će u konkurenciji za tim ponovo biti Mateja Dukić, Uroš Vidović, Ognjen Ilić, Lazar Petrović i Vladimir Savić.

Poslednja četiri meča ova dva tima dobili su Kragujevčani, a čak tri puta je bio rezultat 1:0.

U istom terminu (13.00) na Novom Beogradu IMT dočekuje Dubočicu. Domaćin želi het-trik. Pobedio je dve poslednje utakmice, bez primljenog pogotka. Leskovčani su osvojili samo dva boda u poslednja tri kola i čeka ih težak zadatak da ostanu u drugoligaškoj konkurenciji.

PRVA LIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

13.00: (1,65) IMT (3,45) Dubočica (5,40)

13.00: (1,52) Radnički 1923 (3,80) Budućnost D. (6,25)

***kvote su podložne promenama

Subota

13.00: Borac 1926 – Kolubara

13.00: Garfičar – Sloga K.

13.00: Radnički P. – Železničar P.

13.00: Zemun – Loznica

Nedelja

13.00: Dinamo V. Radnički SM

13.00: Kabel – Jagodina

13.00: Žarkovo – Trajal




tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeIMTDubočicaRadnički KragujevacBudućnost Dobanovci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara