Pogodak Le Normana (AFP)
Pogodak Le Normana (AFP)

Kubo kao raketa lansirana u orbitu! Baskijom vlada Sosijedad, jer ima supersonična krila

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 22:48

Učesnik Lige šampiona pregazio Atletik Bilbao, asistencija Umara Sadika – 3:0

U obračunu krila letela su Sosijedadova. Real se oslanja na Braisa Mendesa, Takefusu Kuba, Andera Beranećeu i Mikela Ojarsabala, Bilbao na braću Vilijams (Injakija i Nika), svako od njih je bio uticajan od početka Primere, a kad su udarili jedni na druge ispostavilo se da, makar u ovom trenutku sezone, bolju navalu ima učesnik Lige šampiona. Kvantitetom sigurno, a izgleda i kvalitetom. Optimizam kojim su Lavovi došli u susedni San Sebastijan na derbi pokrajine Baskije pretvorio se u strah – ko bi rekao za tako mlad i potentan tim – koji je u kombinaciji za sjajnom taktičkom postavkom Imanola Alvlasila pogurao tim sa Anoete do još jednog slavlja – 3:0.

Najviše zahvaljujući krilima, jer otkako je Aleksande Serlot otišao (sad je u Viljarealu) plavo-beli nemaju teškog centra kome šalju lopte. Ostali su im „samo“ bočni fudbaleri, dovoljno dobri i rastrčani da u naponu snage posle sprinta i završe akcije. Indikativno je da je od tri gola u završnom susretu subotnjg programa osmog kola Primere domaćin dva postigao tako što je „izvukao“ odbranu gostiju visoko i onda je maltretirao krilnim fudbalerima.

Izabrane vesti

Najpre je početkom drugog poluvremena Brais Mendes, čija forma je u uzlaznoj putanji, probio levom stranom odakle je centrirao za Umara Sadika, bivši špic Partizana (oporavljen od teške povrede dobija sve više minuta) produžio do Takefuse Kuba, a Japanac potvrdio da je ove sezone izvanredan. Odlaskom Serlota postao je ključan fudbaler Sosijedada i to mu očigledno prija. I nema kod bivšeg člana madridskog Reala pametovanja u zicer situacijama, tad je po pravilu nepogrešiv. Leti terenom kao raketa kroz orbitu.

Kad odbrana ostane na širokom prostoru onda je to poslastica za rivale, a kad jurne napred u pokušaju da postigne gol,pa pritom pogreši neko od vezista kao što je uradio Dani Garsija, onda joj je teško da se prestroji. Zato je pas Martina Subimendija bio iz kategorije onih koji „cepaju“ defanzivu rivala, doslovce je spojio sa golom Mikela Ojarsabala, a kapiten postigao šesti gol u pokrajinskim derbijima.

Tad je već bilo 3:0, uz napomenu da je odbrana Atletik Bilbaa pokrekla prvi put na isteku pola sata. Spetljala se posle ubačene lopte Braisa Mendesa i dozvolila štoperu Robinu Le Normanu, što je za sastav Ernesta Valverdea bio početak kraja. Osim izdanja napada (samo po jedna pretnja Gurusete i injakija), odbrane, biće narednih dana preispitivanja nekih kadrovskih rešenja trenera Bilaba, jer je poslao na teren od prvog minuta Andera Ereru i Ikera Munijaina, koje uprkos znanju u bogatim biografijama uglavnom drži na klupi, a vremešni vezisti nisu uspeli da trkom odgovore na superosnične napade Sosijedada.

Kubo je za njih raketa.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Barselona - Sevilja 1:0 (0:0)

/Ramos 76ag/

Subota

Hetafe - Viljareal 0:0

Rajo Valjekano - Majorka 2:2 (1:1)

/Alvaro 4, Falkao 90p - Murići 44, Sančez 59/

Đirona - Real Madrid 0:3 (0:2)

/Hoselu 17, Čuameni 21, Belingem 71/

Sosijedad – Bilbao 3:0 (1:0)

/Le Norman 30, Kubo 48, Ojarsabal 66/

Nedelja

14.00: (2,10) Almerija (3,50) Granada (3,80)

16.15: (2,70) Alaves (3,00) Osasuna (2,90)

21.00: (1,35) Atletiko Madrid (4,90) Kadiz (9,50)

21.00: (2,35) Betis (3,35) Valensija (3,30)

Ponedeljak

21.00: (2,45) Las Palmas (3,25) Selta (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real SosijedadAtletik BilbaoBilbaoRobin Le NormanTakefusa Kubo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara