Evan Ferguson i Kaoru Mitoma (©Reuters)
Evan Ferguson i Kaoru Mitoma (©Reuters)

Kubo opčinio Špance, Real se osigurao pravom preče kupovine, a i Barsa bi da ulovi Japanca

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 12:37

Po ukusu katalonskog kluba je Kaoru Mitoma…

Poludela je Španija za Takefusom Kubom. Japansko krilo je “eksplodiralo” na Anoeti, opčinio je sve na Iberijskom poluostrvu. Zadovoljno u Real Sosijedadu trljaju ruke. Otkupili su ga od Real Madrida za 6.500.000 evra i naredni transfer bi mogao da bude i do deset puta veći. Ali, polovina od ukupne sume sliće se u kasu Kraljevskog kluba i pride se osigurao pravom preče kupovine.

Kako je japanski vihor krenuo – od početka sezone u svim takmičenjima na devet utakmica upisao pet golova i dve asistencije – ostaće u Primeri. Možda se i vratiti na Santjago Bernabeu, a španski šampionat bi u dogledno vreme mogao da bude jači za još jednog Japanca – Kaorua Mitomu.

Izabrane vesti

Po ukusu je katalonskog kluba, piše Mundo Deportivo. Sportski sektor zagrejan je da potpiše krilnog napadača Brajtona, skauting sektor pozitivno se izjasnio, a autoru sedam ovosezonskih golova engleskog kluba – tri dao i još četiri namestio – ugovor ističe za dve godine. Već narednog leta mogao bi da pregovara i ukoliko bi insistirao na odlasku, premijerligaš ne bi mogao da očekuje basnoslovnu novčanu naknadu.

Kaoru Mitoma je jedno od otkrića Premijer lige. Klub sa Ameksa ga je pre dve godine otkupio od Kavasakija za 3.000.000 evra i poslao u Union Sen Žiluaz. Nije bilo iznenađenje što je baš tamo prosleđen, poštto je vlasnik Toni Blum jedan od suvlasnika belgijskog tima. Japanski krilni napadač je imao izvrsnu sezonu u klubu iz Brisela i kupi je kartu u jednom smeru za Englesku.

On je samo jedan od primera “tesne saradnje” dva kluba, sa Sent Marijen stadiona na Ameks je u transferu vrednom 7.000.000 evra otišao Deniz Undav, međutim, nije se “primio”. Kaoru Mitoma je za razliku od Nemca turskih korena već u prvoj sezoni spakovao deset golova, bio je blizu dvocifrenog broja asistencija i zapao je za oko Barseloni.

Španski prvak na desnom krilu ima Ferana Toresa, Rafinju i velikog talenta Lamina Džamala, ali je na levom oskudica od odlaska Ansua Fatija na pozajmicu baš u Brajton. Žoao Feliks je zacementiran na levom boku, ali nema adekvatnu zamenu. I pitanje je koliko će ostati, jer da bi i naredne sezone bio tu katalonski klub će morati da se dogovori sa Atletikom. Alehandro Balde je povremeno umeo da odglumi levo krilo – po vokaciji levi bek – i izađe visoko, ipak, žele u Barseloni da dobiju još jedno klasično.

Označen je Kaoru Mitoma kao metao i kompletan igrač, jedina je nepoznanica kada će Barselona krenuti u napad. Verovatno ne pre idućeg leta, za sada samo ispituje teren…


tagovi

Kaoru MitomaBarselonaBrajton

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara