Frank Kudelka (Foto: AFP)
Frank Kudelka (Foto: AFP)

Kudelka debituje protiv Himnasijine čete internacionalaca

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.03.21. | 23:10

Urakan, tim sa najviše remija u prvenstvu, dočekuje ekipu iz La Plate u okviru 7. kola argentinskog Liga Kupa

Poslednja dva susreta koja praktično zatvaraju 7. kolo argentinskog Liga Kupa zakazana su za noćas. U istom terminu od 02.15 po srednjoevropskom vremenu, na stadionu Tomas Adolfo Duko u Buenos Ajresu, domaća ekipa Urakana ugostiće Himnasiju iz La Plate, dok se na drugom kraju države, u gradu San Migel de Tukumanu, istoimeni klub sastaje sa Njuels Old Bojsima.

Okončanjem sedmog kola dolazi se do polovine ligaškog dela prvenstva, gde pojedini klubovi već iscrtavaju konture i moguć izgled eliminacione faze. Atletiko Kolon, najprijatnije iznenađenje ovosezonskog izdanja Liga Kupa, i u ovom kolu potvrdio je lidersu poziciju zone A, pobedom koju je ostvario na gostovanju Platenseu, povratniku u elitni rang takmičenja. Međutim, noćas oba susreta igraju se u okviru zone B, u kojoj će po svemu sudeći uzbuđenja biti sve do poslednjeg vikenda, a za neke od klubova ovo je možda i poslednja prilika da uhvate voz kojim bi se priključili u borbu za prve četiri pozicije koja vode u plej-of.

Izabrane vesti

Od četiri ekipe koje noćas stupaju na scenu, Vukovi iz La Plate, gledajući trenutni odnos ta tabeli, imaju najizglednije šanse da ostanu u borbi za neko od mesta koje obezbeđuju nastavak prvenstva. Himnasija se trenutno nalazi na sedmom mestu sa devet osvojenih bodova, ostvarenih u dve pobede i tri remija, dok su jedini poraz u dosadašnjem delu prvenstva pretrpeli od Independijentea. Ekipa koju predvode Mario Mesara i Leandro Martini, pomoćnici nekadašnjeg kormilara Dijega Armanda Maradone, nije doživela poraz na prethodne četiri utakmice u svim takmičenjima. Posle minimalnog poraza od Đavola iz Aveljanede, Vukovi su remizirali kod kuće sa Defensom i na strani sa Unionom iz Santa Fea, potom su savladali Tukuman, a pobednički ritam nastavili su prethodne nedelje i u Nacionalnom kupu, ubedljivom pobedom na meču gde su brojali do pet postignutih protiv trećeligaške ekipe Dok Suda.

02.15: (3,50) Urakan (3,05) Himnasija La Plata (2,15)

Vukovi dolaze na megdan Urakanu, sastavu koji je u dosadašnjem delu prvenstva sakupio najviše nerešenih utakmica. Sa jednom pobedom, koju su ostvarili tek u proteklom kolu protiv Patronata, a koja nije uspela da produži mandat Alehandra Damontea na mestu šefa stručnog štaba, četiri remija, i jednim porazom, Kemerosi se sa ukupno sedam osvojenih bodova nalaze na deobi devetog mesta sa Sarmijentom iz Hunina. Eventualnom pobedom, ekipa iz Parke Patrisiosa preskočila bi gostujući sastav, koji u svom posedu ima samo dva boda više, ali što je najbitnije zauzeli bi poziciju sa koje bi mogli da napadnu jedno od mesta koje bi im omogućilo nastavak takmičenja. Novi trener Urakana je već dobro poznato lice Frank Kudelka, koji se po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri obreo na klupi nekog prestoničkog kluba. Poznati stručnjak je do pre desetak dana, sa ne baš naročitim uspehom, predvodio Njuels Old Bojse, koji su u dosadašnjem delu prvenstva uspeli da osvoje tek dva boda.

02.15: (2,80) Atletiko Tukuman (3,10) Njuels Old Bojs (2,50)

Kemerosi ove sezone imaju poprilično poteškoća, kako u postizanju golova, tako i u odbrani sopstvenog, ali se sa šest primljienih i isto toliko datih golova za sada drže “na nuli”. Najbolji strelac ekipe i jedna od svetlih tačaka Urakanovog sastava, Andreas Čavez, već duže od mesec dana je van stroja, i još uvek nema informacija o njegovom eventualnom povratku na teren. Česta rotacija u napadu između Dijega Mendoze, Alehandra Briaska i Nikolasa Silve, nije urodila plodom, pošto nijedan od tri napadača nije uspeo da postigne gol u dosadašnjem delu šampionata. Promene su neminovne, da li u formaciji ili samom sastavu ostaje da se vidi posle noćašnjeg susreta i debija Franka Kudelke na klubi Kemerosa.

00.00: (2,45) Estudijantes (2,85) San Lorenco (3,10)

Sa druge strane Vukovi nemaju problem u postizanju golova, štaviše svakom golmanu protivničke ekipe uspeli su da smeste loptu iza leđa, osim Sebastijanu Sosi, čuvaru mreže Independijente, od koga su pretrpeli i jedni poraz. U sastavu čuvenih Gimnazijalaca nalazi se prava mala četa internacionalaca, sastavljena od igrača iz Kolumbije, Urugvaja i Paragvaja odakle dolazi i jedno i te kako poznato lice. U napadu Vukova još uvek je vremešni Lukas Barios, nekadašni napadač Borusije Dortmund, moskovskog Spartaka, Montpeljea, Palmeirasa, Gremija, Kolo Koloa, pa i Urakana, protiv koga će noćas pokušati da zabeleži i treći pogodak u ovoj sezoni. Napadački dvojac sa Paragvejcem čini Urugvajac Milton Aleman, koji se takođe dva puta upisao u listu strelaca, ali ono što je bitnije po ekipu jeste razigravanje saigrača, koji su u tri navrata realizovali njegova proigravanja.

Na poslednjih deset susreta ovih ekipa, broj pobeda je izjednačen, sa po tri na obe strane,a četiri meča završena su bez pobednika. Prošle godine ovi sastavi i pored prekida i obustave svih takmičenja, uspeli su da se sukobe čak tri puta, najviše od svih na tlu Argentine. Dva susreta završena su nerešenim ishodom, računajući i poslednji, odigran 5. decembra, dok je jedan od njih Urakan uspeo da reši u svoju korist rezultatom 3:2. Treba naglasiti i to da je poslednji put Himnasija uspela da savlada ekipu iz Parke Patrisiosa pre nešto manje od pet godina - 23. oktobra 2016 godine.

ARGENTINA LIGA KUP - 7. KOLO

Utorak

00.00: (2,45) Estudijantes (2,85) San Lorenco (3,10)

02.15: (2,80) Atletiko Tukuman (3,10) Njuels Old Bojs (2,50)

02.15: (3,50) Urakan (3,05) Himnasija La Plata (2,15)




tagovi

Himnasija La PlataUrakanLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara