Ronald Kuman (Foto: AFP)
Ronald Kuman (Foto: AFP)

Kuman: Mesi ne treba da sumnja u budućnost tima

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 00:15

"Penal je bio vrlo važan trenutak. Drugo poluvreme bi bilo drugačije, ali takve stvari se dešavaju. Njihov golman je bio igrač utakmice", rekao je holandski stručnjak posle revanša u Parizu

Nije Barselona uspela da ponovi čudo iz 2017. godine i još jednom nadoknadi debeli zaostatak iz prvog meča sa Pari Sen Žermenom. Nisu fudbaleri Ronalda Kumana uspeli da stignu ni do Pirove pobede, iako je utisak da su na osnovu svega prikazanog zaslužili makar toliko. Na kraju su ipak završili takmičenje u ranoj fazi, ali je holandski stručnjak i pored eliminacije bio zadovoljan igrom svog tima na Parku Prinčeva.

Izabrane vesti

"Eliminisani smo i tužni smo zbog toga, ali napuštamo takmičenje sa dobrim osećajem. Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu. Zaslužili smo da na pauzu odemo sa 2:1 i onda bi sve bilo moguće. Rizikovali smo, pritiskali dominirali i kreirali više šansi, ali nismo uspeli da ih iskoristimo", rekao je Kuman na konferenciji posle meča.

Pored brojnih izglednih prilika iz igre, Katalonci su najbolju imali u finišu prvog poluvremena sa bele tačke. Tačnije, imao je Lionel Mesi, ali je promašio, odnosno Kejlor Navas mu je odbranio, što se ispostavilo jednim od ključnih detalja sa utakmice.

"Penal je bio vrlo važan trenutak. Drugo poluvreme bi bilo drugačije, ali takve stvari se dešavaju. Njihov golman je bio igrač utakmice. Oni su u prvom meču bili efikasni pred našim golom. Postigli su četiri pogotka, a mi jedan i to je napravilo razliku u ovim duelima. Uložili smo ogroman napor, možda nismo imali dovoljno sreće."

Upitan da prokomentariše Mesijevu budućnost, s obzirom da mu ugovor ističe na kraju sezone, Kuman je rekao:

"Mesi mora da odluči o svojoj budućnosti, niko ne može da mu pomogne u tome. Leo već neko vreme vidi da tim napreduje uz promene koje smo napravili, mnogo mladih, kvalitetnih igrača, sa velikom budućnošću nadolazi, tako da ne bi trebalo da sumnja u budućnost ovog tima", zaključio je Holanđanin.


tagovi

Ronald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara